Weather Icon

Γαλλική «πρόταση» για τείχος στα σύνορα με την Τουρκία!

Γαλλική «πρόταση» για τείχος στα σύνορα με την Τουρκία!
Τα πρότυπα του τείχους που χωρίζει τις ΗΠΑ και το Μεξικό… διαφημίζουν τώρα οι Γάλλοι, αφού πρώτα απέρριψαν την ιδέα για τον φράχτη στον Έβρο…
 
Γαλλική «πρόταση» για τείχος στα σύνορα με την Τουρκία!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, Γάλλος αξιωματούχος «συστήνει» την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων!
Ο Γάλλος επικεφαλής του Γραφείου για την Μετανάστευση και την Ένταξη, Άρνο Κλάρσφελντ, δήλωσε μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ένα τέτοιο τείχος στα «ευρωπαϊκά» σύνορα αποτελεί… κοινή λογική.

Τα τελευταία 24ωρα, τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ο φράχτης στον Έβρο αποτελούν βασικό θέμα στην «επικαιρότητα» των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο» σχετικά με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών (κυρίως από τη Μέση Ανατολή, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και προσφάτως και από τη «φλεγόμενη» Συρία) στην Ε.Ε. μέσω Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος, και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, στην προσπάθειά του να «κερδίσει» πάλι τους δεξιούς ψηφοφόρους που φαίνεται δημοσκοπικά ότι έχει χάσει, ανεβάζει τους «τόνους» ενάντια στη λαθρομετανάστευση και την μετακίνησή τους στον πυρήνα της Ευρώπης.

Ο Άρνο Κλάρσφελντ, μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, ισχυρίστηκε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μπορούν να ζήσουν σε σχετική ευημερία και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το ποιος έρχεται στο έδαφός τους.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι «είναι πιο λογικό η ΕΕ να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία, προκειμένου η τελευταία να φροντίσει καλύτερα τα σύνορά της».

Για την ιστορία, η Ισπανία έχτισε το 1993 έναν φράχτη μήκους 8,4χλμ και ύψους 3 μέτρων, με συρματοπλέγματα, στα σύνορά με το Μαρόκο, χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση της ΕΕ.
http://www.epikaira.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube