Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ , Μέση Ανατολή 13 Ιανουαρίου 2012

«Επίθεση» της Μαρίν Λεπέν κατά του Κατάρ

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς και υποψήφια για την προεδρία της χώρας της Μαρίν Λεπέν επέκρινε σήμερα έντονα το Κατάρ, το οποίο κατηγόρησε για «μαζικές επενδύσεις» στα παρισινά προάστια όπου ζουν πολυάριθμοι μουσουλμάνοι.
Το Κατάρ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο πως δημιουργεί ένα επενδυτικό ταμείο ύψους 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οικονομικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε κατοίκους προαστίων στη Γαλλία.

«Οι μαζικές επενδύσεις που κάνει στα προάστια γίνονται εξ αιτίας του πολύ μεγάλου ποσοστού μουσουλμάνων που ζουν στα γαλλικά προάστια. Είναι λοιπόν επιλήψιμο, διότι έτσι επιτρέπουμε σε μία ξένη χώρα να επιλέγει τις επενδύσεις της με βάση τη θρησκεία εκείνης, μιας ομάδας του πληθυσμού, ή μιας περιοχής της Γαλλίας», υποστήριξε η Λεπέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με ενοχλεί που το Κατάρ αγόρασε την (ομάδα) Παρί Σεν-Ζερμέν» (ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο της πρωτεύουσας), πρόσθεσε.

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε επίσης πως το Κατάρ παίζει «διπλό παιγνίδι» απέναντι στις ισλαμιστικές παρατάξεις.

«Το Κατάρ επενέβη για να υποστηρίξει έναν συγκεκριμένο αριθμό ισλαμικών ομάδων, ιδίως στις διάφορες εξεγέρσεις (της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης), όταν παρουσιάζεται στις δυτικές δημοκρατίες με το προσωπείο μίας φωτισμένης χώρας, που ουδεμία στενή, ή μακρινή σχέση έχει με φονταμενταλιστικές ομάδες», υπογράμμισε η ακροδεξιά υποψήφια.

Το μικρό Εμιράτο του Κατάρ αποτελεί προνομιακό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό εταίρο της Γαλλίας. Η συνεργασία των δύο χωρών ήταν ιδιαίτερα εμφανής στην διάρκεια της κρίσης στη Λιβύη, όταν το εμιράτο στήριξε στον ΟΗΕ τις προσπάθειες της Γαλλίας και της Βρετανίας για να ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιδρομές κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, στις οποίες μάλιστα συμμετείχαν και πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ.

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube