Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (CHP), KEMAL KILICDAROGLOU-ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (CHP), KEMAL KILICDAROGLOU-ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΩΥΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 1 Ιουλίου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, Kemal Kilicdaroglou.
    Στην αρχή της συνάντησης είπαν τα εξής:
   Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας καλωσορίζω στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και βεβαίως, στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την πρόσφατη εκλογή σας.

    Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκεστε εδώ, όχι μόνο, στη Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά και στην Αθήνα. Και ξέρω ότι, στην Τουρκία, ο Τουρκικός λαός, παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ελλάδα, την κρίση στην Ελλάδα, και υπάρχει, νομίζω, μια αίσθηση αλληλεγγύης από τον Τουρκικό λαό, για αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Ελλάδα, για να κάνουμε την οικονομία μας ισχυρότερη και βιώσιμη.

    Και προφανώς, αυτό επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή. Επηρεάζει όλους τους γείτονές μας. Αλλά προχωράμε με ισχυρή θέληση, αποφασιστικά, για να προχωρήσει και η Ελλάδα μπροστά, και νομίζω ότι αυτό είναι προς όφελος όλων.

    Και βέβαια, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αναπτύσσονται με δυναμικό τρόπο. Η συνεργασία μας στην οικονομία κινείται προς τα εμπρός, πολύ περισσότερο στο εμπόριο, στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό. Πολλοί Έλληνες θα επισκεφθούν την Τουρκία, και βέβαια, πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται πλέον τα νησιά μας. Νομίζω ότι αυτό είναι όλο και πιο θετικό για τους λαούς μας.

    Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, και σας καλωσορίζω στην Αθήνα.

    Κ. KILICDAROGLOU: [ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ] Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτό το σημαντικό διεθνές γεγονός.

    Βλέπουμε μια άριστη οργάνωση αυτής της εκδήλωσης που προετοιμάστηκε και δημιουργήθηκε για όλους εμάς. Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση ακούσαμε μια πολύ εντυπωσιακή ομιλία, που άνοιξε έναν νέο ορίζοντα για τους συμμετέχοντες στη Διεθνή. Και με την πλούσια εμπειρία σας και με το τεράστιο εύρος των γνώσεών σας, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι αξίζετε τη θέση που έχετε στη Διεθνή. Και αυτό είναι μια άλλη ένδειξη του γεγονότος ότι είστε ένας σημαντικός ηγέτης.

    Επίσης, στην Ελλάδα κατέχεται σημαντική θέση, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα με την ηγεσία σας. Και έχω απόλυτη πίστη σε αυτό το γεγονός.

    Και η Τουρκία αναπτύσσει τις σχέσεις και τους δεσμούς με την Ελλάδα. Οι επισκέψεις πάνω από 600.000 ανθρώπων μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδας είναι επίσης στοιχείο που μας χαροποιεί.

    Ως σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, είμαστε τα κόμματα που υπερασπίζονται και υποστηρίζουν την αδελφοσύνη των λαών από θέση αρχής, ιστορικά, και αυτό υποστηρίζαμε πάντα.

    Μας τιμά ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ, σε αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα, μαζί με σας.
http://www.ana.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube