Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Μαΐου 2011

Τα 78 δισ. θα φτάσει η οικονομική βοήθεια στην Πορτογαλία

Τα 78 δισ. θα φτάσει η οικονομική βοήθεια στην Πορτογαλία

Το ποσό της οικονομικής βοήθειας που ζήτησε η Πορτογαλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα φτάσει τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες.
Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος οικονομικής βοήθειας, η Λισαβόνα πέτυχε να υπάρξει μια πιο “ελαστική” βαθμιαία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, το οποίο θα πρέπει να φτάσει στο 3% το 2013.
Όπως είπε ο Σόκρατες, ο στόχος για φέτος είναι να μειωθεί το έλλειμμα στο 5,9%, για το 2012 να πέσει στο 4,5% και το 2013 να έχει φτάσει στο 3%.
Μέχρι τώρα η Πορτογαλία δεσμευόταν να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% φέτος και να το φτάσει στο 2% το 2012. Το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας έφτασε το 9,1%, πολύ πάνω από το στόχο του 7,3% που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube