Weather Icon

Συνεχίζεται η ταραχή στον αραβικό κόσμο

Δύο Αιγύπτιοι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου.Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ζητούσαν την άμεση παραπομπή σε δίκη του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Παρά το γεγονός ότι ο στρατός κρατά ουδέτερη στάση καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων, στις 3 τα ξημερώματα, 300 φαντάροι μπήκαν στην πλατεία για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ σε δίκη.

Στις συμπλοκές που διαδραματίστηκαν στη συνέχεια δύο ατομα έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς. Πάντως ο στρατός αρνείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους, ενώ και η αστυνομία, από την πλευρά της, δήλωσε ότι πυροβολούσε μόνο στον αέρα και καμιά από τις επιχειρήσεις της δεν επέφερε τον θάνατο σε κανένα.

Τρεις νεκροί στην Παλαιστίνη
Τρία μέλη της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ χθες στη Νότιο Γάζα. Συνολικά δεκαπτά Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από τις από τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς με πύραυλο κατά σχολικού λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

«Η επίθεση αυτή ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή» τονίζουν οι Ισραηλινοί δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσουν τα αντίποινα.Το νέο ξέσπασμα της βίας είναι το σημαντικότερο των τελευταίων ετών παρατηρούν ανεξάρτητοι αναλυτές.

Διαδηλώσεις στη Σαουδική Αραβία
Εξάλλου, την Παρασκευή, σε διάφορες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους.

Συγνώμη από ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, στρατηγός Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αποκάλεσε το περιστατικό -όπου δυνάμεις του ΝΑΤΟ σκότωσαν καταλάθος άτομα που κλήθηκαν να υπερασπιστούν- ως “ατυχές και λυπάται για την απώλεια ζωής”. Η ενέργεια του ΝΑΤΟ εκνεύρισε τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αφρικάνικη Ένωση θα συναντηθεί το Σάββατο, για να συζητήσει το θέμα της Λιβύης. Η ειδική επιτροπή της Ένωσης για τη Λιβύη, που αποτελείται από ηγέτες από Μαυριτανία, Κονγκό, Μάλι, Ουγκάντα και Νότια Αφρική, θα συναντηθεί στη Μαυριτανία.
www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube