Weather Icon

Βίαιες ταραχές στην Ιορδανία

Ένας Ιορδανός διαδηλωτής έχασε την Παρασκευή τη ζωή του στα βίαια επεισόδια στο Αμάν, ο πρώτος θάνατος από το ξέσπασμα του κινήματος διαμαρτυρίας στην Ιορδανία, πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με ιατρική πηγή.«Ο Χάιρι Σαάντ Τζαμίλ, 55 ετών, πέθανε. Έπεσε σαν μάρτυρας», δήλωσε μια από τις ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο Hamzeh όπου είχε μεταφερθεί. Η πηγή  αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, κυρίως για τα αίτια του θανάτου.Μια άλλη ιατρική πηγή ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών «είναι πάνω από 130, και τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση».
Σύμφωνα με μάρτυρες, «ορισμένοι διαδηλωτές με ελαφρά τραύματα, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα νοσοκομεία», όπου οι τραυματίες γίνονταν δεκτοί.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στο Αμάν ανάμεσα σε διαδηλωτές υποστηρικτές του καθεστώτος και τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν τους διαδηλωτές με εκτοξευτήρες νερού στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για την πρώτη σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Ιορδανία.http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube