Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 12 Ιανουαρίου 2011

“Ξεχασιάρα Μέρκελ”

Την οργίλη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι επικρίσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας από τη Λευκωσία προς την τουρκική πλευρά ότι δεν ανταποκρίνεται θετικά στις συνομιλίες.Σε συνέντευξη τύπου στο Κατάρ ο Τούρκος πρωθυπουργός επέκρινε την Άγκελα Μέρκελ ότι δεν γνωρίζει το παρελθόν του κυπριακού και ότι νομίζει ότι το θέμα είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται επί της δικής της μόνο πρωθυπουργίας.Δήλωσε χαρακτηριστικά :Η κυρία Μέρκελ φαίνεται ότι ξεχνάει αυτά που λέει. Είναι η ίδια που είχε πει πως ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

Την κάλεσε μάλιστα να συνομιλήσει με τον πρώην Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ για να αντιληφθεί, όπως είπε, ποιοι είναι οι υπαίτιοι του προβλήματος.Ο Ρετζέπ Ερντοάν έκανε αναδρομή στο 2004 και στο δημοψήφισμα, για να ισχυριστεί εκ νέου ότι η τουρκική πλευρά τήρησε την υπόσχεση της και ήταν ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους, αλλά αυτοί που τιμωρήθηκαν ήταν οι Τουρκοκύπριοι.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να τιμωρεί τη “βόρεια” Κύπρο, και κατηγόρησε την κυρία Μέρκελ ότι ξεχνά παλαιότερες δηλώσεις της ότι ήταν λάθος η ένταξη της Νότιας Κύπρου, κατά την έκφραση του, στην ΕΕ.
http://astra.mywebreview.com,
http://www.worldbulletin.net/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube