Weather Icon
Εκλογές 2010 8 Νοεμβρίου 2010

Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός

«Προχωράμε, δεν σταματάμε»

Συνεχίζουμε την πορεία μας, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι οι εκλογές ήταν το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης αποκέντρωσης εξουσιών που έγινε ποτέ από κυβέρνηση.
«Για πρώτη φορά, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν, ελεύθερα και δημοκρατικά, ποιος θα διοικεί την Περιφέρειά τους, ποιος θα διοικεί τους νέους ενισχυμένους Δήμους».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή για κάθε ελληνική οικογένεια, εδώ και δεκαετίες.

«Κάθε συμπολίτης μας, κάθε πολίτης της χώρας μας, χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του, από την ευημερία του, για να διασφαλίσουμε το μείζον: τη συνέχειά μας ως κράτος, το μέλλον των παιδιών μας, το δικαίωμα να αλλάξουμε τη χώρα, τελικά, και το δικαίωμα να ελπίζουμε.»
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η επόμενη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της, μένοντας απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της σωτηρίας της πατρίδας, «αλλά και στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, μιας οικονομίας βιώσιμης, που θα μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας. Να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας, μακριά από επιτηρήσεις, μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις.»
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, υπογράμμισε τις εξής προτεραιότητες: τάξη στα δημόσια οικονομικά, μείωση των ελλειμμάτων, ριζικές αλλαγές στον Δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, μεταρρύθμιση της Παιδείας και νέος εκλογικός νόμος.
«Σας εγγυώμαι ότι θα στέκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη, με κοινωνικές δομές που θα διασφαλίζουν δικαιώματα για όλους, όπως το σύστημα υγείας και πρόνοιας.
» Έχουμε και το σχέδιο, και τη βούληση να πετύχουμε. Να πετύχουμε, μπροστά σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Δεν σας λέω ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, όμως, δεν υπάρχουν και μαγικές συνταγές.
» Σας λέω, όμως, ότι εδώ είμαι, κι εδώ είμαστε, για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε.»
Αναφερόμενος στην αποχή, αναγνώρισε ότι πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία, στέλνοντας όμως το μήνυμα ότι στη μεγάλη προσπάθεια των αλλαγών δεν περισσεύει κανείς.
«Χρέος μου, χρέος όλων μας, είναι να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Διότι σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: η συμμετοχή και, μάλιστα, η δημιουργική συμμετοχή, είναι τελικά και προϋπόθεση. Προϋπόθεση, για να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη, διαφανή, βιώσιμη Ελλάδα. Και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να διασφαλίσω αυτή τη συμμετοχή.»

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube