Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται ο στρατηγός ΝΤΕ ΓΚΩΛ αλλά δεν θα τον ξανά βυθίσουμε…Πάει Ινδικό. Η άσκηση αναβλήθηκε.

Έρχεται ο στρατηγός ΝΤΕ ΓΚΩΛ αλλά δεν θα τον ξανά βυθίσουμε…Πάει Ινδικό. Η άσκηση αναβλήθηκε.

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε σήμερα το καμάρι του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” (R91). Η κοινή αεροναυτική άσκηση όμως που είχε προγραμματιστεί ,δεν θα γίνει αφού το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει αμέσως για τον Ινδικό ωκεανό. Το Γαλλικό πυρηνοκίνητο πλοίο έρχεται από Ιταλία, ύστερα από επισκευή στη Νάπολι και εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης τα RafaleF3 που μεταφέρει δεν θα αντιμετωπίσουν τα ελληνικά F-16 block52+

Τον Μάρτιο του 2010 στην άσκηση MEDOR 2010 τα ελληνικά μαχητικά είχαν διαλύσει την άμυνα του αεροπλανοφόρου και τα Rafale, (αναλογία κατάρριψης 6 γαλλικά για 1 ελληνικό) και στη συνέχεια τα Mirage 2000EGM/BGM με βλήματα AM-39 Exocet, που εξαπέλυσαν, έκαναν τον στρατηγό ντε Γκωλ να μοιάζει… δεκανέα. Με άλλα λόγια το αεροπλανοφόρο δέχτηκε συντριπτικότατα πλήγματα από τα ελληνικά αεροσκάφη.

Αλλά και τα πλοία συνοδείας του αεροπλανοφόρου, φρεγάτες κλάσης “Cassard” και “Georges Leygues”, μαζί με μία φρεγάτα “La Fayette” και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης κλάσης “Durance”, αλλά και ένα υποβρύχιο κλάσης “Rubis” υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες από τους ελληνικούς exocet

Από το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale-M F-3, μαχητικά Super Etendard και Ε-2 Hawkeye. Η ελληνική αεροπορική δύναμη αποτελούντο από Mirage-2000/-5, F-16Blk30/50/52+/52M, F-4 (AUP) καθώς και ERIEYE/EMB-145H.

Οι κοινές ασκήσεις περιελάμβαναν όλων των ειδών τις αποστολές όπως αεράμυνα [Defensive Counter Air] και συνδυασμένες επιχειρήσεις αέρος [Combined Air Operations].

Κύριος στόχος των αποστολών ήταν η κρούση της γαλλικής ναυτικής ομάδας αλλά και η σύζευξη μέσω LINK-16 μεταξύ των συμμετεχόντων δυνάμεων.

Το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” (R91) είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά το ρωσικό “AdmiralKusnetsov”, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 40 αεροσκάφη , έχει μήκος 262 μέτρα και παραγγέλθηκε από το Γαλλικό ναυτικό στις 3 Φεβρουαρίου του 1986. Ενώ καθελκύστηκε 8 χρόνια αργότερα στις 7 Μάιου του 19994

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube