Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Οκτωβρίου 2010

Χεζμπολάχ-Ιράν: Όταν σύμμαχοι… δουλεύονται μεταξύ τους!

Θυμηδία έχει προκαλέσει η διαρροή ενός χαριτωμένου παραπολιτικού από την πρόσφατη διήμερη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου, Μαχμούτ Αχμαντινεζάντ στο Λίβανο και τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αχμαντινεζάντ με τον σεΐχη Χασάν Νασράλα, ο δεύτερος του προσέφερε ως δώρο ένα τυφέκιο το οποίο οι μαχητές της οργάνωσης φέρονται να απέσπασαν από Ισραηλινό στρατιώτη στον πόλεμο 34 ημερών του θέρους του 2006.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο τυφέκιο τύπου FNFAL 7.62 που φάνηκε στις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη συνάντηση, έχει παύσει να χρησιμοποιείται από τον Ισραηλινό Στρατό από το 1974, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ!

Ωστόσο, είναι φανερό ότι το ταξίδι του Ιρανού προέδρου είχε προφανείς επικοινωνιακούς στόχους και το συγκεκριμένο δώρο έπαιξε το δικό του ρόλο στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σόου που διοργανώθηκε για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς σκοπούς των Ιρανών, κάτι που είναι και σύνηθες και θεμιτό.
http://www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube