Weather Icon

Αυστραλιανό άρθρο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Αυστραλιανό άρθρο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η εφημερίδα «The Australian» δημοσιεύει άρθρο της συγγραφέως Κατερίνα Κόσγκροουβ (Katerina Cosgrove) σχετικό με την αρμενική γενοκτονία και την συνεχιζόμενη άρνηση της από το τουρκικό κράτος.

Το άρθρο δημοσιεύεται ενόψει παρουσίασης και συνομιλίας της Κόσγκροουβ με την αρμενικής καταγωγής Τουρκάλα δικηγόρο, Φετιγιέ Τσετίν (Fetiye Cetin), γνωστή από τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της Αρμένισσας γιαγιάς της κι από την ανάμιξή της στη δίκη για τη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου, Χραντ Ντικ.

Η Κόσγκροουβ σημειώνει την αντίθεση ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας, με το έντονο τουριστικό στοιχείο και τα ελληνιστικά μνημεία, και στα βάθη της Ανατολίας, όπου- όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- “κάτω από το λούστρο της Τουρκίας ως εύκολου τουριστικού προορισμού, βρίσκεται μια σκοτεινή ιστορία και μια πολύπλευρη πραγματικότητα”.

Παραθέτει δε τη ρήση του Ρόμπερτ Φισκ (Robert Fisk), ότι “η αρμενική γενοκτονία είναι το πρώτο Ολοκαύτωμα, που ενέπνευσε τους Ναζί, με την θανάτωση 2 εκατ. Αρμενίων, μεταξύ 1915 και 1917, μέσω απελάσεων, στρατοπέδων εργασίας και κοινών φόνων”.

Η συντάκτρια σημειώνει, επίσης, ότι η πλειοψηφία των Τούρκων αρνείται,σήμερα, την τέλεση της γενοκτονίας και αναφέρεται στη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου, Χραντ Ντικ και στην τύχη του 17χρονου δολοφόνου του, στο άρθρο 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα περί “αντι-τουρκικότητας” (και στις σχετικές καταδίκες των Χ. Ντικ, Ο. Παμούκ, Ε. Σαφάκ), στην ιστορία της Τσετίν και στη σημερινή Αρμενία.
EΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube