Weather Icon
Βαλκάνια , Ισραήλ 3 Αυγούστου 2010

Βρετανία – Δημοσίευμα για την πτώση ισραηλινού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

Βρετανία – Δημοσίευμα για την πτώση ισραηλινού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

Η πρόσφατη πτώση και συντριβή ισραηλινού στρατιωτικού ελικοπτέρου, στα Καρπάθια όρη, στην κεντρική Ρουμανία,αποκάλυψε τις μυστικές προετοιμασίες του Ισραήλ για πιθανή επίθεση εναντίον του Ιράν, υποστηρίζει δημοσίευμα στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα “Κυριακάτικοι Τάιμς”.

Το ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε, ήταν ένα από τα οκτώ ελικόπτερα του Ισραηλινού στρατού τα οποία έχουν εγκατασταθεί, από τα μέσα Ιουλίου,στην περιοχή Μπιζάου στη Νότια Ρουμανία και, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή του Ισραήλ, προετοιμάζονταν για να πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά κομάντος και τη διάσωση στρατιωτικού προσωπικού.

Επιλέξαμε τη Ρουμανία για συγκεκριμένους λόγους.Βρίσκεται στην ίδια απόσταση από το Ιράν, όπως το Ισραήλ και το έδαφος της Ρουμανίας είναι επίσης άγνωστο για μας, αλλά θα μας δώσει την ευκαιρία να μάθουμε να αποφεύγουμε τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ, δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους “Κυριακάτικους Τάιμς” αξιωματούχος της Ισραηλινής αεροπορίας.

Το 2006 το Ισραήλ υπέγραψε στρατιωτικές συμφωνίες με την Ρουμανία, οι οποίες
επιτρέπουν στην ισραηλινή αεροπορία να χρησιμοποιεί για ασκήσεις περιοχές της χώρας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Το Ισραήλ αποβλέπει να βελτιώσει τώρα αυτές τις συμφωνίες για να έχουν την άδεια τα ισραηλινά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν για ασκήσεις και επιχειρήσεις τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Στη συντριβή του ισραηλινού ελικοπτέρου στη Ρουμανία, τύπου Σικόρσκι, σκοτώθηκαν τα έξι μέλη του πληρώματος, όλοι Ισραηλινοί καθώς κι ένας Ρουμάνος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος, σύμφωνα με δήλωση του απόστρατου Ρουμάνου αξιωματικού Κριστιαν Σέργκε, είχε το ρόλο του παρατηρητή και βοηθούσε τους Ισραηλινούς να διαβάζουν χάρτες.

ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube