Weather Icon
Βαλκάνια , Σερβία 7 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Τάντιτς – Μπορίσοφ στη Βάρνα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στο λιμάνι της Βάρνας είχε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.
Οι κ.κ. Τάντιτς και Μπορίσοφ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Σερβίας-Βουλγαρίας, την κατασκευή έργων υποδομής, την υλοποίηση κοινών
ενεργειακών προγραμμάτων και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι συζήτησε με τον κ. Μπορίσοφ την πιθανότητα σερβικής επένδυσης στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου Μπέλενε και πρόσθεσε ότι η Σερβία επιθυμεί την ολοκλήρωση της οδικής αρτηρίας Σόφια-Νις-Βελιγράδι.
Επεσήμανε ακόμη ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια και ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τη στήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της οδικής αρτηρίας Σόφια-Νις-Βελιγράδι, η οποία θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία μέσω της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.
Naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube