Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Ιουλίου 2010

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Κάμερον στην Τουρκία

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Κάμερον στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ.

Ο Κάμερον θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι η υποψηφιότητα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία είναι παραδοσιακά ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης και ο Κάμερον αναμένεται να τηρήσει την πολιτική αυτή, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων του κόμματός του.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες παγκόσμιες οικονομίες με τις οποίες η Βρετανία σχεδιάζει να συσφίξει τις σχέσεις της. Από την Τουρκία, ο Κάμερον αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ινδία.
ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube