Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ F-35C Lighting II

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Α/ΦΟΥΣ ΤΗΣ L.MARTIN

Το F-35C Lighting II αεροσκάφος ναυτικής έκδοσης της Lockheed Martin, επισφραγίζει το μέλλον των επιχειρήσεων μακράς εμβέλειας, με stealth χαρακτηριστικά.

Ένα από τα πιο προηγμάνα αεροσκάφη, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση χθες. Πρόκειται για το F-35C Lighting II αεροσκάφος ναυτικής έκδοσης της Lockheed Martin, επισφραγίζοντας το μέλλον των επιχειρήσεων μακράς εμβέλειας, με stealth χαρακτηριστικά, από τα αεροπλανοφόρα του Ναυτικού.

Το πρώτο F-35C Lighting II αεροσκάφος ναυτικής έκδοσης της Lockheed Martin απογειώθηκε από την Αεροπορική Βάση Ναυτικού του Φορτ Γουόρθ στις 11:46 π.μ. και πραγματοποίησε πτήση 57 λεπτών.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το F-35 ολοκλήρωσε αυτό το σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Thomas J. Kilcline, Αρχηγός των Ναυτικών Αεροπορικών Δυνάμεων. «Αυτή η πτήση σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στην Ναυτική Αεροπλοΐα. Τα συστήματα αποστολών του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα παρέχουν στον Αρχηγό της Mοίρας Κρούσης των Αεροπλανοφόρων, την μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φάσμα απειλών και να κερδίσει σε επιχειρησιακά σενάρια, στα οποία τα παραδοσιακά αεροσκάφη δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

«Το F-35C ως ένα αεροσκάφος μακράς εμβέλειας με χαρακτηριστικά stealth και βάση του το αεροπλανοφόρο, θα παρέχει στους Αεροπόρους του Ναυτικού δυνατότητες 5ης γενιάς και την πιο προηγμένη τεχνολογία που είναι ικανή να επιτυγχάνει σε όλες τις αποστολές της χώρας. Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια της ανάπτυξης του
F-35C και θα παρακολουθήσω απο κοντά τις εξελίξεις στις πτητικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στον ποταμό Πατουχεντ αργότερα το καλοκαίρι», δήλωσε ο Kilcline.

Το F-35C είναι μοναδικό ως προς την καταλληλότητα του για χρήση σε αεροπλανοφόρο, με μεγαλύτερες πτέρυγες και επιφάνειες ελέγχου για ασφαλή και ακριβή χειρισμό σε χαμηλές ταχύτητες προσέγγισης στο αεροπλανοφόρο, τέλεια ορατότητα και πρόσθετη δομική αντοχή για επιχειρήσεις στην θάλασσα. Τα υλικά stealth του αεροσκάφους έχουν σχεδιασθεί για να αντέχουν τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στο αεροπλανοφόρο με ελάχιστη συντήρηση.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία και από τώρα και στο εξής, σε οποιοδήποτε ωκεανό του κόσμου έχουμε ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο 98,000 τόνων, αποκτάμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε με ένα μαχητικό αεροσκάφος stealth, μακράς εμβέλειας, το οποίο διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πιο προηγμένες αεροπορικές άμυνες», δήλωσε ο Tom Burbage, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και Γενικός Διευθυντής του Προγράμματος F-35. «Η πτήση της Κυριακής σηματοδοτεί το ξεκίνημα της πραγματικής χρήσης ενός οπλικού συστήματος επόμενης γενιάς, το οποίο είναι ικανό να παρέχει μια συνδυασμένη δύναμη κρούσης από την Πρώτη Μέρα, από βάσεις ξηράς και θάλασσας.»

Η συγκεκριμένη πτήση πραγματοποιήθηκε από τον Πιλότο Δοκιμών της Lockheed Martin, Jeff Knowles, Πιλότο του Αμερικανικού Ναυτικού εν αποστρατεία, ο οποίος έχει πετάξει με τα αεροσκάφη F-14A και F-14D, και έχει υπηρετήσει ως αρχηγός Πιλότος Δοκιμών στο πρόγραμμα των μαχητικών stealth αεροσκαφών F-117.

Το πρόγραμμα F-35 έχει περίπου 900 προμηθευτές σε 43 χώρες και απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερους από 130,000 υπαλλήλους. Αυτές οι χώρες είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Δανία και η Νορβηγία.

Το F-35 Lightning II είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, το οποίο συνδυάζει προηγμένες δυνατότητες απόκρυψης (stealth) με την ταχύτητα και την ευελιξία ενός μαχητικού, πλήρη συγχώνευση δεδομένων, δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις, προηγμένο πρόγραμμα υποστήριξης, χαμηλότερο επιχειρησιακό κόστος και κόστος υποστήριξης. Η Lockheed Martin αναπτύσσει το F-35 με τους κυρίους βιομηχανικούς της συνεργάτες, τις εταιρείες Northrop Grumman και BAE Systems. Αναπτύσσονται δύο διαφορετικοί, εναλλάξιμοι κινητήρες για το F-35, ο κινητήρας F135 της Pratt & Whitney και ο F-136 από την συνεργασία της GE και Rolls-Royce.
diplomatia.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube