Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Ιουνίου 2010

Αυξάνεται η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κιργιστάν

Αυξάνεται η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κιργιστάν

Στα 6,5 εκατ. δολάρια αύξησαν οι ΗΠΑ την βοήθεια που παρέχουν προς το Κιργιστάν, προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα όπου τις τελευταίες ημέρες από τις εθνοτικές συγκρούσεις περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν καταφύγει στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν.

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες μετά τη συνομιλία της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον με την πρόεδρο του Κιργιστάν Ρόζα Οτουνμπάγεβα.Στην διάρκεια της συνάντησης η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θανόντων, ενώ οι δύο γυναίκες συζήτησαν για τις ανάγκες της χώρας σε ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πι Τζέι Κρόουλι.”Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις ανάγκες του Κιργιστάν σε βοήθεια, την κατάσταση των προσφύγων. Και θα δώσουμε περισσότερη βοήθεια εάν χρειάζεται”, είπε ο Κρόουλι.

Έφτασε η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στο Κιργιστάν
Κιρκίζιοι στρατιώτες περιπολούσαν τους δρόμους της νότιας πόλης Ός τη Τετάρτη, καθώς τα δύο πρώτα αεροσκάφη με έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το νότιο Κιργιστάν, προσγειώθηκαν στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι 6 αεροσκάφη θα σταλούν στη περιοχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας μεταφέροντας 240 τόνους εφοδίων, συμπεριλαμβανομένων σκηνών, κουβερτών και υπνόσακων. Επίσης η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όχι ειρηνευτικές δυνάμεις όπως είχε ζητήσει η μεταβατική ηγεσία του Κιργιστάν.Στο μεταξύ τη Τετάρτη, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, σηματοδοτώντας τρεις μέρες πένθους στο Κιργιστάν για τους θανάτους 189 ανθρώπων απ’ τις εθνοτικές συγκρούσεις.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,Voanews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube