Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 4 Φεβρουαρίου 2010

“Tον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία”

“Tον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία”


Ο Λίμπερμαν προειδοποιεί τον πρόεδρο της Συρίας ότι «θα χάσει τον πόλεμο και την εξουσία» σε περίπτωση που εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι «θα χάσει τον πόλεμο και την εξουσία», εάν προκαλέσει μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ.

«Το μήνυμά μας προς τον Άσαντ είναι ξεκάθαρο: τον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο.

«[Ο Άσαντ] δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις ανθρώπινες ζωές, ούτε για τις ανθρωπιστικές αξίες, αλλά μόνο για την εξουσία», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός, για να καταλήξει: «Ελπίζω ότι η Δαμασκός θα λάβει το μήνυμα».

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ είχε προειδοποιήσει από την πλευρά του ότι «ελλείψει ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Συρία, μπορεί να εμπλακούμε σε μία στρατιωτική αντιπαράθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο».
kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube