Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Φεβρουαρίου 2010

«Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»…

«Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»…


Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση “Να σώσουμε την Ελλάδα

Ναι φίλε μου σε σένα αναφέρομαι που βάζεις το «Βατοπαίδι» πρώτο – πρώτο στην αξιολόγηση των σκανδάλων σου που δεν θέλεις να πληρώνεις τι προτείνεις άραγε;
Γνωρίζεις φίλε μου ότι «Βατοπαίδι» είχε κόστος αν υποθέσουμε πως ήταν σκάνδαλο ποσά της τάξεως των 40 ή 50 εκατομμύρια ευρώ… Γνωρίζεις πόσες είναι οι μισθοδοσίες του δημοσίου και πόσες από αυτές τις μισθοδοσίες είναι αργομισθίες; Γνωρίζεις κάθε πόσα λεπτά της ώρας καταναλώνει το «δημόσιο» ένα «βατοπαίδι»; Τις αργομισθίες αυτές φίλε μου κοινή συναινέσει αποδεχτήκαμε διαχρονικά και διακομματικά. Διότι αυτό βόλευε όλους μας και είχαμε ο κάθε ένας από μας το όνειρο μιας τέτοιας αργομισθίας. Αυτός ο εκμαυλισμός της ψυχής του έλληνα είναι το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο. Η δημιουργία ενός αδηφάγου δημοσίου γίγαντα – αποθήκη ανθρώπινης παραγωγικότητας που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να καταστέλλει την συλλογική παραγωγικότητα και να αποθηκεύει ανθρώπους μέχρι τον θάνατό τους δίχως να δώσουν τίποτα σ’ αυτή την κοινωνία. Όλοι μας έχουμε ευθύνη γιατί δεν αντιδράσαμε έγκαιρα. Εγώ πληρώνω ΙΚΑ κάθε μήνα μαζί με τον εργοδότη μου. Δεν θα έπρεπε να αντιδράσω για τις αργομισθίες του ΙΚΑ που πληρώνονται από τα δικά μου λεφτά; Δεν αντέδρασα όμως. Αλλά αύριο θα κλαίγομαι γιατί δεν θα πάρω σύνταξη. Και μάλιστα θα ζητάω τα ρέστα όχι για την κακή διαχείριση των χρημάτων μου αλλά για την αδυναμία απόδοσης σύνταξης που προφανώς θα συμβεί διότι κανείς δεν νοιάζεται για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.
Όλοι θα πληρώσουμε λοιπόν και είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε ποιο υπεύθυνοι.
Αυτά σου τα γράφει κάποιος που το 2011 θα κληθεί να πληρώσει τριπλάσιο φόρο αν διατηρηθούν οι κλίμακες όπως έχουν. Αλλά εφόσον δεν ενδιαφέρθηκα όταν έπρεπε θα πληρώσω τώρα διότι είμαι και εγώ συνυπεύθυνος για την κατάντια αυτή. Αλλά ας μην περιμένουν οι πολιτικοί μας κριτήρια πολιτικού ίματζ όταν θα κληθώ να τους επανεκλέξω. Ας περιμένουν την αυστηρότητα της κρίσης μου να είναι ανάλογη με την δική τους αυστηρότητα στην δική μου φορολόγηση. Αλλά πάνω απ’ όλα η αυστηρότητά μου θα είναι και απέναντι στον δημόσιο λειτουργό που με ελέγχει, διότι εγώ είμαι ο εργοδότης του μέσω των φόρων που πληρώνω και όχι κάποιο νεφελώδες «Δημόσιο». Όλα εδώ πληρώνονται φίλε μου και καλά θα κάνουμε να είμαστε ποιο σοβαροί σε όλα από εδώ και πέρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube