Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουλίου 2009

Ονδούρα: Ανεστάλη η ισχύς των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών

Ονδούρα: Ανεστάλη η ισχύς των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών


Σχετικό άρθρο: ΗΠΑ: Ανεβλήθη η απόφαση διακοπής βοήθειας στην Ονδούρα
Το Κογκρέσο της Ονδούρας ενέκρινε χθες Τετάρτη την “προσωρινή” αναστολή Συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών κατά την διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα διαρκέσει –σύμφωνα με όσα είναι γνωστά επίσημα– ως το τέλος της εβδομάδας, μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης του “μεταβατικού” προέδρου Ρομπέρτο Μιτσελέτι, ανέφεραν μέλη της εθνοσυνέλευσης στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.
Η “μερικός περιορισμός” των πολιτικών ελευθεριών προτάθηκε από την κυβέρνηση και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, επιβεβαίωσαν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο μέλη του σώματος που μετείχαν στη συνεδρίαση.
“Το μέτρο εγκρίνει την κράτηση ατόμων και των 24 ωρών [χωρίς απαγγελία κατηγοριών, δικαίωμα επικοινωνίας με δικηγόρο ή οποιονδήποτε άλλο], κι αναστέλλει εγγυήσεις όπως η ελευθερία της συνάθροισης και συγκέντρωσης, και της ελεύθερης κίνησης”, είπε η Ντόρις Γκουτιέρες.
Πρόκειται “ουσιαστικά για ένα μερικό περιορισμό, που ενισχύει την απαγόρευση κυκλοφορίας”, είπε η Μάρσια Βιγιέδα, βουλευτίνα του Φιλελεύθερου κόμματος του Μιτσελέτι–αλλά και του ανατραπέντος προέδρου Σελάγια.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε την Κυριακή από τον πρώην Πρόεδρο του Κογκρέσου Μιτσελέτι και παρατάθηκε έως τα τέλη της εβδομάδας.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube