Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Ιουνίου 2009

Συμφωνία ΗΠΑ-Ελβετίας για την offshore φοροδιαφυγή

Συμφωνία ΗΠΑ-Ελβετίας για την offshore φοροδιαφυγή

Photobucket

Συμφωνία με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές για την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα φορολογίας σύναψε η Ελβετία, στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν την offshore φοροδιαφυγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας.

Η Ελβετία, που φέρει τη φήμη του “φορολογικού παραδείσου” έχει δεχθεί επανειλεμμένως πιέσεις τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αλλάξει την φορολογική της νομοθεσία, η οποία φέρεται να ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή.
“Η συμφωνία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσουμε τη φορολογική νομοθεσία, ενώ θα δώσει τέλος στη χρήση offshore λογαριασμών και επενδύσεων ως μέσων φοροδιαφυγής”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Timothy Geithner.
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Ελβετοί είχαν ζητήσει ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες, την απαλλαγή της UBS από τις κατηγορίες για εμπλοκή σε υπόθεση φοροδιαφυγής πολλών δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ανακουφίσει τον τραπεζικό κλάδο της Ελβετίας, η οποία έχει τη φήμη του “φορολογικού παραδείσου”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube