Weather Icon

Διαδηλώσεις στην Ιορδανία κατά του Ισραήλ

Χιλιάδες διαδηλωτές αξίωσαν χθες από την κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ λόγω της πρότασης να μετατραπεί η χώρα σε «πατρίδα» των Παλαιστίνιων.
Χιλιάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν χθες Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη συζήτηση στην Κνέσετ, την Ισραηλινή βουλή, μιας πρότασης που προβλέπει την μετατροπή της Ιορδανίας σε «πατρίδα» των Παλαιστίνιων.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση –η οποία είχε την άδεια των αρχών και τη στήριξη της ισχυρής Μουσουλμανικής Αδελφότητας– κάλεσαν την κυβέρνηση του χασεμιτικού βασιλείου να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και να ανακαλέσει την ειρηνευτική συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει το Αμάν με το Ισραήλ το 1994.
Η πρόταση, που τιτλοφορείται «Δυο Λαοί στις Δύο Όχθες του Ιορδάνη Ποταμού», τέθηκε προς συζήτηση στην Κνέσετ από τον Άριεχ Ελάντ του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Ένωση/Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα. Σύμφωνα με ΜΜΕ στο Ισραήλ, η βουλή ψήφισε υπέρ της ανάθεσης της πρότασης σε μια ειδική επιτροπή προς διερεύνηση.
«Η Σιωνιστική οντότητα συνεχίζει τα επεκτατικά σχέδιά της», δήλωσε ο ηγέτης της Αδελφότητας Χαμάμ Σαΐντ, καλώντας την κυβέρνηση «να διαρρήξει τις σχέσεις και να σταματήσει κάθε μορφής εξομάλυνση με το Σιωνιστικό εχθρό».
Ακόμη, ο Σαΐντ και άλλοι ομιλητές κάλεσαν την κυβέρνηση της Ιορδανίας να διακόψει την εκπαίδευση των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνται για «να προστατεύσουν το Ισραήλ και να εξολοθρεύσουν μαχητές της Χαμάς».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube