Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Μαΐου 2009

Με κόστος της Δημοκρατίας θα χαλάσουν δρόμο στην Κερύνεια για ανεύρεση Ε/κ αγνοουμένων

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταβάλει το κόστος για το ξήλωμα και την ανακατασκευή τμήματος δρόμου μήκους μερικών δεκάδων μέτρων στην περιοχή του Βοτανικού κήπου στην Κερύνεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από το συγκεκριμένο τμήμα θάφτηκαν αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής.

Οπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, στην περιοχή του Βοτανικού Κήπου βρέθηκαν ήδη περίπου 50 λείψανα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα.
Μετά την τουρκική εισβολή η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για απόρριψη μπάζων ενώ έγιναν και επιχωματώσεις.Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του “Φ”, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αγνοούμενοι δεν θάφτηκαν εξαρχής στο συγκεκριμένο σημείο αλλά ξεθάφτηκαν από άλλα σημεία και μεταφέρθηκαν εκεί που εντοπίζονται τώρα.Κάποια από τα οστά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια διαφόρων εργασιών. Σύμφωνα με μαρτυρία εθνοφρουρού (κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974) στην είσοδο της Κερύνειας σκοτώθηκαν πολλοί εθνοφρουροί κατόπιν ενέδρας που έστησαν οι Τούρκοι εισβολείς οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί και επάνδρωσαν δύο πολυβολεία.Σύμφωνα με τον ίδιο, ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 1974 δόθηκαν οδηγίες σε φάλαγγα οχημάτων να εισέλθει στην Κερύνεια αλλά, ενώ οι υπεύθυνοι θεωρούσαν ότι οι Τούρκοι δεν είχαν αποβιβαστεί, δέχτηκαν καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα αρκετοί εθνοφρουροί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους και να σκοτωθούν.Παράλληλα, σημειώνει η εφημερίδα, διεξάγονται εκσκαφές σε πέντε σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Άσσιας όπου δολοφονήθηκαν περίπου 80 κάτοικοι της Άσσιας καθώς και κάτοικοι των γύρω χωριών. Οι εκσκαφές διεξάγονται εντός του χωριού, εκτός της Άσσιας, στην Αφάνεια και σε άλλα δύο σημεία.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» βρέθηκαν μικρά τεμάχια οστών. Αυτή την περίοδο κοσκινίζεται το χώμα ώστε να συλλεγούν και τα μικρότερα τεμάχια οστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, τη δεκαετία του 1990 οι Τούρκοι ξέθαψαν τα λείψανα και τα μετέφεραν σε άλλη περιοχή όπου και τα έθαψαν.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube