Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Μαΐου 2009

Μνημόσυνο για τα 33 χρόνια από το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη

Αθήνα- Τριάντα-τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Παρασκεύη 1η του Μάη, από το βίαιο θάνατο του συμβόλου της αντιδικτατορικής αντίστασης Αλέκου Παναγούλη, σε αμφιλεγόμενο τροχαίο δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Με λουλούδια και φωνάζοντας «αθάνατος» χαιρέτισαν δεκάδες φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Α’ Nεκροταφείο Αθηνών.

Η συγκίνηση ήταν εμφανής σε όλους και ζωντανές οι μνήμες από τον αντιδικτατορικό αγώνα, τις φυλακές της χούντας, όλες δε αφορούσαν τον Αλέκο Παναγούλη και το βίαιο θάνατό του τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 1976. Την αγανάκτησή τους για τη «σιωπή», όπως τόνισαν, της Πολιτείας απέναντι στη μνήμη του αγωνιστή, εξέφρασαν οι φίλοι και οι συγγενείς του.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του αδερφού του Στάθη Παναγούλη ότι «η πολιτεία ξεχνά, αλλά ο λαός θυμάται». Στο μνημόσυνο ήταν παρών και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο Αλέκος Παναγούλης δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στην Ένωση Κέντρου, μέσα από την Οργάνωση Νέων του κόμματος, η οποία αργότερα ονομάστηκε Έλληνική Δημοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ). Στη διάρκεια της χούντας έγινε σύμβολο της αντίστασης, μετά μάλιστα και την απόπειρά του να σκοτώσει το δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.
www.greekinsight.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube