Άλλη μία απέλαση Έλληνα ποντιακής καταγωγής από την Τουρκία

Άλλη μία απέλαση Έλληνα ποντιακής καταγωγής από την Τουρκία

Την απέλαση ενός ακόμα Έλληνα Ποντιακής καταγωγής του Ιωάννη Κοροσίδη από τις Τουρκικές αρχές στην προσπάθεια του να επισκεφθεί την Τραπεζούντα του Πόντου την 29η Μαρτίου 2024 καταγγέλλει το Σωματείο Δράσης “Νίκος Καπετανίδης”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απέλαση ενός ακόμα Έλληνα Ποντιακής καταγωγής του Ιωάννη Κοροσίδη από τις Τουρκικές αρχές στην προσπάθεια του να επισκεφθεί την Τραπεζούντα του Πόντου την 29η Μαρτίου 2024.
Ο Ιωάννης Κοροσίδης διακεκριμένος δάσκαλος Ποντιακών χορών και υπεύθυνος πολλών ταξιδιωτικών αποστολών στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου επί 15 έτη δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα όπως και το σύνολο των Ελλήνων απελαθέντων της τελευταίας τριετίας.
Την 29η Μαρτίου ταξιδεύοντας από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη ως κοινός εγκληματίας στο αεροδρόμιο και οδηγήθηκε στο κρατητήριο όπου του ανακοινώθηκε η απόφαση της Τουρκικής Δημοκρατίας που τον καθιστά ανεπιθύμητο στην χώρα χωρίς καμία αιτιολόγηση.
Επί 12 ώρες κρατούμενος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα χωρίς την φαρμακευτική αγωγή την οποία λαμβάνει παγίως, καθώς οι δεσμοφύλακες του, είχαν αφαιρέσει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα πλην του κινητού του τηλεφώνου το οποίο από φόβο δεν χρησιμοποίησε.
Επέστρεψε στην Ελλάδα την επομένη με την διαθέσιμη πτήση.
Ο Ιωάννης Κοροσίδης επί έτη πολλά μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου σε Ευρωπαίους πολίτες από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη κυρίως Γερμανία Αυστρία και Ελβετία.
Οι ταξιδιωτικές του αποστολές στην Τραπεζούντα ήταν κατά κύριο λόγο αποτελούμενες από μη Έλληνες αλλά Γερμανούς.
Υπό την έννοια αυτή το θέμα λαμβάνει ευρύτερες Ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς μια χώρα,η Τουρκία, που επιθυμεί την διασύνδεση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και λαμβάνει τεράστια ποσά από το κοινό Ευρωπαϊκό ταμείο για μια σειρά απαιτήσεων της, φέρεται με έναν τόσο ανοίκειο και προκλητικό τρόπο σε ειρηνικούς υπηρέτες του Πολιτισμού της Λαογραφίας και του τουρισμού.
Η Ελληνική Πολιτεία εν όψει του φετινού καλοκαιριού πρέπει να δράσει άμεσα εδώ και τώρα καθώς δεκάδες αποστολές Ελλήνων Ποντίων ήδη οργανώνονται με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο.
Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκική για το πώς εννοεί η τελευταία την Διακήρυξη Φιλίας των Αθηνών της 7ης Δεκεμβρίου 2023.
Με συλλήψεις Ελλήνων στα Τουρκικά κρατητήρια χωρίς την φαρμακευτική τους αγωγή, με στρώμα ύπνου το υγρό τσιμέντο στο πάτωμα χωρίς καμία αιτιολόγηση;
Την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία με την διαδικασία της κάτ εξαίρεσιν βίζας εξπρές έχει επιτρέψει τον για 7 ημέρες “κατακλυσμό” Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου τα οποία μάλιστα στο Τουρκικό πολιτικό σύστημα θεωρούν ως υφαρπαγέντα από την Ελλάδα.
Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της θερινής περιόδου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube