Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Απριλίου 2009

O Καρατζαφέρης στο Αγαθονήσι


Στο ακριτικό Αγαθονήσι, μαζί με ομάδα ευρωβουλευτών, βρέθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και οι 6 ευρωβουλευτές και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που τον συνόδευαν, είδαν από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του απομονωμένου νησιού στην καθημερινή τους ζωή, κυρίως από τη μεγάλη έλευση λαθρομεταναστών από τις τουρκικές ακτές, που απέχουν μόλις 8 ναυτικά μίλια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 αποβιβάστηκαν στο Αγαθονήσι 6.000 παράνομοι μετανάστες.
Ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε και τους στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο του Αγαθονησίου και καταγράφουν τις σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και τις χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι Τούρκοι επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε παραβιάσεις την ημέρα της επίσκεψης Καρατζαφέρη και ευρωβουλευτών στο νησί.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ -που κατηγορεί την υπουργό Εξωτερικών ότι προσπάθησε να εμποδίσει τη μεταφορά του στο νησί- καταφέρθηκε εναντίον της Άγκυρας και κάλεσε την ΕΕ να επανεξετάσει το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ενώ κατηγόρησε τη γείτονα και για τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που περνούν το Αιγαίο με την ανοχή της τουρκικών αρχών.
“Πρέπει να καταλάβει η γειτονική Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των γειτονικών της χωρών. Εδώ που πατάμε είναι ελληνικό έδαφος, είναι έδαφος της Ευρώπης. Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση από αέρος συνιστά μεγάλο πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι καταγράφουν, αποφασίζουν και αν χρειαστεί τιμωρούν. Ας το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν η Τουρκία” τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
MEGA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube