Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 19 Απριλίου 2009

Κατά της συνάντησης του Μερτς με τον Αχμαντινετζάντ το Ισραήλ

Κατά της συνάντησης του Μερτς με τον Αχμαντινετζάντ το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε ότι «φιλοξενώντας τον Αχμαντινετζάντ, η Ελβετία μετατρέπεται σε ένα κράτος αρνητή του Ολοκαυτώματος και σε εχθρό του Ισραήλ».
Το Ισραήλ καταδίκασε την προβλεπόμενη για απόψε συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελβετίας, Χανς-Ρούντολφ Μερτς, και τον Ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο πλαίσιο της Διάσκεψης «Ντέρμπαν ΙΙ» για το ρατσισμό, που πραγματοποιείται στη Γενεύη.
Η συνάντηση μεταξύ των δυο προέδρων έχει προγραμματισθεί για απόψε, στη διάρκεια δείπνου που θα παρατεθεί σε όσους συμμετάσχουν στη διάσκεψη, η οποία αρχίζει αύριο.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τον Μερτς να αποφύγει τη χειραψία με τον Ιρανό πρόεδρο, ο οποίος υποστηρίζει την τρομοκρατία και αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.
Ο Αχμαντινετζάντ είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές της διάσκεψης αυτής. Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ααρον Λεσνο-Γιάαρ, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι φιλοξενώντας τον Αχμαντινετζάντ, η Ελβετία κατά έναν «επονείδιστο τρόπο» μετατρέπεται σε ένα κράτος αρνητή του Ολοκαυτώματος και σε εχθρό του Ισραήλ.
«Ακόμα και αν η πρόθεσή της Ελβετίας είναι να ενθαρρυνθεί ο Ιρανός ηγέτης να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο», τόνισε ο ισραηλινός πρεσβευτής.
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, το Ισραήλ ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αποφασίσουν να μποϋκοτάρουν την τελευταία στιγμή τη διάσκεψη αυτή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube