Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Απριλίου 2009

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ Τ/Κ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ “Όχι ενωμένη Κύπρος, αλλά Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”


Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος διατυπώνει, σήμερα, ποικίλα σχόλια για το αποτέλεσμα των χθεσινών «εκλογών» στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Η εφημερίδα «Γκιουνές», όργανο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, έχει τίτλο «Αυτοδύναμο το Κόμμα» και η «Σταρ», επίσης της δεξιάς, γράφει: «Πρώτο το Κόμμα Εθνικής Ενότητας».
Η αντικατοχική «Αφρίκα», δημοσιεύει: «Η Αγκυρα οδήγησε το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στην εξουσία και η Αγκυρα το κατέβασε από το θώκο».
Η εθνικιστική «Βολκάν» γράφει «Ο τουρκοκυπριακός λαός έκανε την εκλογή του, όχι ενωμένη Κύπρος, αλλά Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και ακόμη ότι «ο κόσμος διεμήνυσε στο Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα “φτάνει πιά στο καλό”».
Η ανεξάρτητη «Ορτάμ» σημειώνει ότι ο «πρωθυπουργός» Φερντί Σογιέρ προσπάθησε να φορτώσει στην Ευρωπαική Ενωση την ήττα του, υποστηρίζοντας ότι δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις, που έδωσε, ενώ η «Γενι Ντουζέν», όργανο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος έχει τίτλο: «Επιστρέψαμε και πάλι στα παλιά». Η ίδια εφημερίδα, προσθέτει ότι το κόμμα δεν θα επιτρέψει να πληγεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
iKypros επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube