Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαρτίου 2009

Eγεμέν Μπαγίς: Η ε/κ πλευρά ροκανίζει τον χρόνο

Eγεμέν Μπαγίς: Η ε/κ πλευρά ροκανίζει τον χρόνο


Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι η ΕΕ έχει μετανιώσει από τα βήματα που έκανε στην Κύπρο.
Η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς» αναδημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπαγίς στην τουρκική εφημερίδα «Σταρ».
Ο κ. Μπαγίς είπε ότι πλέον ο κόσμος γνωρίζει ότι η πλευρά που δεν παρεμβάλει εμπόδια στο κυπριακό είναι η Τουρκία και τα κατεχόμενα αλλά η ε/κ πλευρά η οποία «ροκανίζει τον χρόνο» κατά την έκφραση του.
Πρόσθεσε ότι αν σήμερα οι Τ/κ αντιμετωπίζουν δυσκολίες για αυτό υπεύθυνη είναι ΕΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει στο κυπριακό το 2009, ο κ. Μπαγίς είπε ότι μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν κάπου 20 συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ανέφερε ότι τα μηνύματα μέχρι τώρα είναι θετικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε μπορεί να ξέρει αν ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια είναι δυνατόν να επιλυθεί εντός 6 μηνών ή ενός έτους.
Καταλήγοντας είπε ότι τα 26 κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να προτρέψουν τους Ε/κ για λύση προσθέτοντας ότι το κυπριακό δεν αποτελεί ”λαιμητόμο” κατά την έκφραση του, για την έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2009.
SHMERINH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube