Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή , ΟΗΕ 2 Φεβρουαρίου 2009

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποταθεί η Λευκωσία

Για τα εμπορευματοκιβώτια του υπό κυπριακή σημαία πλοίου
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποταθεί η Λευκωσία

Στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας σκοπεύει να αποταθεί η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αποφανθεί αυτή κατά πόσο το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων του υπό κυπριακή σημαία πλοίου, που βρίσκεται ανοικτά της Λεμεσού, καλύπτεται από τα απαγορευτικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, εάν η απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων είναι θετική, η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει οδηγίες από…την Επιτροπή για τους περαιτέρω χειρισμούς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη δειγματοληψία.
Το πλοίο εξακολουθεί να παραμένει αγκυροβολημένο σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την ακτή. Αστυνομική άκατος συνεχίζει να το φρουρεί επί 24ωρου βάσεως, ενώ αυστηρά είναι και τα μέτρα ασφαλείας στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Κατάσχεση των όπλων από το κυπριακό πλοίο ζητά η Τζ. Λίβνι
Την κατάσχεση των όπλων, τα οποία -σύμφωνα με δήλωση της- βρίσκονται σε κυπριακό πλοίο ανοικτά της Λεμεσού, ζήτησε από τις κυπριακές αρχές η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.
«Η υπουργός ζήτησε κατά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογο της Μάρκο Κυπριανού την κατάσχεση των όπλων που βρίσκονται στο πλοίο», δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε πολλές ισραηλινές εφημερίδες, το πλοίο μετέφερε φορτίο όπλων ιρανικής προέλευσης με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι προέβησαν σε νηοψία του πλοίου.
Πηγές: NAYTEMPORIKH-ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube