Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Οκτωβρίου 2008

Oι πειρατές συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους εναντίον πλοίων ελληνικών συμφερόντων

Oι πειρατές συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους εναντίον πλοίων ελληνικών συμφερόντων


Η νέα περίοδος της πειρατείας, που άρχισε την τελευταία περίοδο κυρίως στα ανοικτά της Σομαλίας, πλήττει την ελληνόκτητη ναυτιλία, χωρίς, μέχρι στιγμής, το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας να λαμβάνουν ενεργητικά μέτρα για την προστασία των ελληνικών ναυτιλιακών συμφερόντων, αλλά και της ζωής των ναυτικών που τα υπηρετούν.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι άλλο ένα εμπορικό…

πλοίο ελληνικών συμφερόντων (ελληνόκτητο), με 20μελές πλήρωμα, έπεσε στα χέρια πειρατών, ανοικτά της Σομαλίας
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον άλλα δυο πλοία ελληνικών συμφερόντων δέχτηκαν επιθέσεις πειρατών, ανοικτά της Σομαλίας.
Με δεδομένο ότι η ελληνική εμπορική ναυτιλία αποτελεί μακράν τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα του Ελληνισμού, ελπίζουμε το θέμα της ενεργητικής προστασίας των ελληνικών πλοίων που πλέουν στην επικίνδυνη περιοχή των σομαλικών ακτών και του Κέρατος της Αφρικής να απασχολησει έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές του ελληνικού κράτους. Εκτός από ζήτημα ουσίας, είναι και θέμα αρχής και κύρους για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube