Weather Icon

Διαμαρτυρίες με μαύρες σημαίες των Κούρδων στο Γενικό Προξενείο του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη

Διαμαρτυρίες με μαύρες σημαίες των Κούρδων  στο Γενικό Προξενείο του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη


Του Σάββα Καλεντερίδη
Πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού, μια ομάδα Κούρδων, που ανήκουν στο κόμμα DTP, το οποίο θεωρείται η νόμιμη πολιτική έκφραση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), διαμαρτυρήθηκαν με μαύρες σημαίες μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ιράν, στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για τις φυλακίσεις και τους απαγχονισμούς συντρόφων τους από το καθεστώς της Τεχεράνης.
Ο αντιπρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Κωνσταντινούπολης του DTP, Dursun Yıldız, μετά τη διαμαρτυρία, μπροστά από το κτίριο του ιρανικού προξενείου, στη συνοικία Cağaloğlu, διάβασε ανακοίνωση τύπου, με την οποία καταδίκαζε τη στάση του Ιράν και δήλωνε ότι το κόμμα του και ο κουρδικός λαός συμπαραστέκεται στους 400 Κούρδους κρατουμένους στις ιρανικές φυλακές, οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και 38 ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τους απαγχονισμούς των συντρόφων τους, για βασανιστήρια και καταπιέσεις που υφίστανται από το ιρανικό καθεστώς και από τη διοίκηση των φυλακών.
Ο Yıldız έκανε έκκληση στην κυβέρνηση του Ιράν και εξέφρασε την ελπίδα του για την αποδοχή των αιτημάτων των απεργών πείνας και την επίτευξη συμφωνίας.
Στο Ιράν ζουν περίπου 6-7 εκατομμύρια Κούρδοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι οργανωμένοι στο Ιρανικό Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (Ι-KDP) και στο κόμμα PJAK, το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ελέγχεται απολύτως από το ΡΚΚ.
Οι φυλακισμένοι Κούρδοι που κάνουν απεργία πείνας, ανήκουν στο PJAK.

Πηγή: YENI SAFAK

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube