Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Οκτωβρίου 2008

Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια της Επανάστασης των Νεοτούρκων

Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια της Επανάστασης των Νεοτούρκων

Διεθνές συνέδριο για τα 100 χρόνια από την επανάσταση των Νεοτούρκων διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Το συνέδριο είναι επιστημονικό και ελπίζουμε η συμμετοχή να είναι αθρόα, για να έχουμε πλήρη και ορθά συμπεράσματα. Πάντως ο τρόπος με τον οποίο έχει γραφτεί η πρόσκληση και η λέξη “κληρονομία της επανάστασης των Νεοτούρκων” που προδιαθέτει τον αναγνώστη θετικά, μας δείχνει ήδη μια κατεύθυνση.
Ας ελπίσουμε ότι οι ιστορικοί και οι σύνεδροι θα έχουν το θάρρος να αντικρύσουν την ιστορική αλήθεια, που είναι γραμμένη με το αίμα των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Κούρδων που χύθηκε εξαιτίας της στυγνής φασιστικής ιδεολογίας των Νεοτούρκων και δεν θα παρουσιάσουν το κίνημα των Νεοτούρκων ως ένα κίνημα εκσυγχρονισμού της εποχής.
Να σημειωθεί ότι οι Νεότουρκοι κατέλαβαν την εξουσία συνεπικουρούμενοι από Αρμένιους και Έλληνες, επειδή το κίνημά τους τους υποσχόταν ισονομία και ισοπολιτεία. Μετά ήλθαν οι Γενοκτονίες και ο Κεμαλισμός, που ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα λαούς και χώρες της περιοχής.

Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube