Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Οκτωβρίου 2008

Το ΡΚΚ κόβει στη …μέση το νεο-οθωμανικό όραμα του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε στη μέση το επίσημο ταξίδι του στις χώρες της Κεντρικής Ασίας (Τουρκμενιστάν, Μογγολία), μετά την είδηση της πολύνεκρης επίθεσης των ανταρτών του ΡΚΚ εναντίον φυλακίου της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο Χακιάρι του Βορείου (Τουρκικού) Κουρδιστάν.
Ο Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του και επιστρέφει επειγόντως στην Τουρκία από το Τουρκμενιστάν, ακυρώνοντας το προγραμματισμένο επίσημο ταξίδι του στη Μογγολία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, από την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασκαμπάτ, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι επιστρέφει στην Άγκυρα και συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Όργανο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στος δημοσιογράφους, είπε:
“Η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που ζήσαμε και πάλι το Μάιο στην ίδια περιοχή. Έχουμε 15 νεκρούς, 2 αγνοούμενους, 20 τραυματίες και 23 τρομοκράτες νεκρούς. Το γεγονός αυτό χάλασε τον ενθουσιασμό του ταξιδιού μας και είμαι υποχρεωμένος να διακόψω το πρόγραμμα και να επιστρέψω στην Τουρκία, για να επανεξετάσουμε την πολιτκή μας στο θέμα.
Η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο που δεν ξέρεις πότε, που και πώς θα δράσει. Εμείς θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα το αγώνα για την καταπολέμιση της τρομοκρατίας”.
Πηγή: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=159324

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube