Γενικά θέματα 22 Μαΐου 2009

Ένταση σε πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μουσουλμάνοι, στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη βεβήλωση του Κορανίου, από αστυνομικό. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Οι μουσουλμάνοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας και όταν τους προσέγγισαν αστυνομικοί για να διαπραγματευτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η πορεία τους, εξαπέλυσαν επίθεση με μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετά λεπτά, ωστόσο η πορεία πραγματοποιήθηκε τελικώς όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Εκεί, μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν δημιουργήσει “φραγμό” επί της Βασ. Σοφίας, στο ύψος της Βουλής. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις κατεδίωξαν τους διαδηλωτές. Στο σημείο αυτό μερίδα μουσουλμάνων ξήλωσε πεζοδρόμια, προκειμένου να εκτοξεύσει τις πέτρες κατά των αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές. Στην πορεία έλαβαν μέρος τουλάχιστον 1.000 μουσουλμάνοι.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι επικράτησε πανικός, ειδικά από τουρίστες που βρίσκονταν επί τόπου, ενώ τα καταστήματα κατέβασαν τα ρολά. Λόγω της έντασης προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι μουσουλμάνοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης “σκούπας” της αστυνομίας, μετά από έλεγχο σε μετανάστες από τη Συρία, αστυνομικός έσκισε σελίδες και ποδοπάτησε το Κοράνι ενός εξ αυτών. Η ΕΛ.ΑΣ έχει διατάξει έρευνα.Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο στη ΓΑΔΑ,η αστυνομία παρουσίασε 2 αντικείμενα τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ιρακινός ο οποίος καταγγέλλει ότι αστυνομικός έσκισε σελίδα από απόσπασμα του Κορανίου . Πρόκειται για μια φωτοτυπημένη σελίδα Α4 , διπλωμένη στα τέσσερα με μονωτική ταινία και ένα φυλαχτό , το οποίο βρισκόταν μέσα σε γάζες . Δεν διευκρινίζεται προς το παρόν πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή της αστυνομίας , εάν δηλαδή τα κατέθεσε ο Ιρακινός στο πλαίσιο της έρευνας ή αν κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Την Πέμπτη, μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου προκάλεσαν υλικές ζημίες σε τρία καταστήματα και δυο ΙΧ.
Το βράδυ της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν σύρο μετανάστη, ο οποίος έριξε μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.
Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντωναρου
«Η ελληνική πολιτεία έχει αποδείξει διαχρονικά οτι σέβεται απολύτως την θρησκευτική ελευθερία καθενός και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οιαδήποτε μορφή προσβολής αυτής της ελευθερίας, ιδίως δε την προσβολή ιερών κειμένων και συμβόλων που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θρησκευτικής πίστης.Κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών ελευθεριών συναντά άλλωστε την απόλυτη αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας που παραδοσιακά δέχεται φιλόξενα στους κόλπους της ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας με δεδομένο οτι σέβονται τους νόμους της πολιτείας».
Flash.gr,athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube