REAL TIME |

Γενικά θέματα 28 Μαΐου 2010

Το Μαυροβούνιο φιλοξενεί συνέδριο της Ιντερπόλ

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ, Μαυροβούνιο – Ο πρωθυπουργός Μίλο Ντιουκάνοβιτς και ο πρόεδρος της Ιντερπόλ Κου Μπουν Χούι κήρυξαν την έναρξη των εργασιών του 39ου Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου της διεθνούς αστυνομικής οργάνωσης την Τετάρτη (26 Μαΐου) στην πόλη της Μπούντβα.

Κεντρικό θέμα είναι η καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος το οποίο, επεσήμανε ο Ντιουκάνοβιτς, απαιτεί ενιαία προσέγγιση. Τόνισε δε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι σημαντικοί παράγοντες στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο αρχηγός της Ιντερπόλ κάλεσε για παγκόσμια συνεργασία κατά των απειλών. “Όπως οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες αλλάζουν συνεχώς την τακτική τους, έτσι και οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάζεται να συνεργάζονται και να βελτιώνουν τη συνεργασία τους” είπε. Στο συνέδριο συμμετέχουν 125 αντιπρόσωποι από 48 χώρες. (Portal Analitika, Mina, Radio Free Europe – 26/05/10)
SETimes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube