Διαμαρτυρίες στη Γερμανία κατά των φρικαλεοτήτων του Πακιστάν στο Βελουχιστάν

Διαμαρτυρίες στη Γερμανία κατά των φρικαλεοτήτων του Πακιστάν στο Βελουχιστάν

Εν μέσω συνεχιζόμενων εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βελουχιστάν, το κίνημα του ελεύθερου Βελουχιστάν, μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Μπαλόχ, πραγματοποίησε πρόσφατα διαμαρτυρία στη γερμανική πόλη του Αμβούργου.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Βελουχιστάν και πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου με διαδηλωτές να υψώνουν συνθήματα κατά των εξαφανίσεων, ανέφερε το Balochwarna News.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε διάφορους δρόμους της πόλης και έφτασαν στο Jungfernstieg, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο. Κρατούσαν πανό και πλακάτ που καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγκαστικές εξαφανίσεις. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, φώναζαν συνθήματα που καταδίκαζαν την παράνομη κατοχή και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Πακιστάν και το Ιράν στο Βελουχιστάν.

Εκατοντάδες φυλλάδια στα γερμανικά και τα αγγλικά διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για την ευαισθητοποίηση του γερμανικού κοινού σχετικά με την κατάσταση στο Βελουχιστάν.

Η έκθεση ανέφερε περαιτέρω εξέχοντες ακτιβιστές των Μπαλόζ Ashfaq Baloch, Beebagr Baloch, Naveed Baloch, Sameer Baloch και Aasan Baloch απευθύνθηκαν στο πλήθος, δηλώνοντας: “συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να παροτρύνουμε τον κόσμο να μιλήσει κατά της γενοκτονίας στο Βελουχιστάν. Οι πακιστανικές δυνάμεις διαπράττουν γενοκτονία εδώ και 75 χρόνια.”

Επιπλέον, τόνισαν ότι χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν εξαφανιστεί βίαια, και οι οικογένειες των αγνοουμένων ατόμων στο Βελουχιστάν διαμαρτύρονται καθημερινά. Οι ομιλητές κάλεσαν επίσης τη διεθνή κοινότητα να λάβει υπόψη τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν στο Βελουχιστάν.

Επέκριναν τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών από τις πακιστανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης χιλιάδων ατόμων των Μπαλόχ σε μυστικά κελιά βασανιστηρίων όπου υφίστανται σοβαρή και απάνθρωπη μεταχείριση. Οι ομιλητές εξέφρασαν απογοήτευση για την ανεπαρκή ανταπόκριση της παγκόσμιας κοινότητας και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αμφισβητώντας την εντολή και την ευθύνη τους.

Το κίνημα ελεύθερων Μπαλόχ (FBM) οργάνωσε νωρίτερα μια διαμαρτυρία έξω από την επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού στο Λονδίνο για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στο Βελουχιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube