Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι προσπάθειες της Δύσης να εξοπλίσει την Ουκρανία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι προσπάθειες της Δύσης να εξοπλίσει την Ουκρανία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, είπε ότι οι προσπάθειες της Δύσης να εξοπλίσει την Ουκρανία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία

Οι δυτικές προσπάθειες να εξοπλιστεί η Ουκρανία ώστε το Κίεβο να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Αυτό αναφέρεται στις απαντήσεις της επίσημης εκπροσώπου του διπλωματικού τμήματος, Maria Zakharova, στις ερωτήσεις του περιοδικού International Affairs.
H διπλωμάτης τόνισε ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου απεικονίζει εύγλωττα τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg: «Εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ».

«Ταυτόχρονα, αναγνωρίζεται ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της» αντεπίθεσης.

«Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, η απάντηση θα πρέπει να είναι η αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο», είπε.

«Ανεξάρτητα από το πώς η Δύση προσπαθεί να οπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να κατευθύνει τις ουκρανικές, αυτές οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Οι προσπάθειες εξάλειψης των απειλών για την ασφάλεια της χώρας μας που προέρχονται από το ουκρανικό έδαφος σίγουρα θα συνεχιστούν» τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube