Weather Icon
Τουρκία 1 Ιουλίου 2022

Δημοσκόπηση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει απ’ όλους με διαφορά

Δημοσκόπηση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει απ’ όλους με διαφορά

Ο Ερντογάν χάνει από τους Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu και Yavaş

 Το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης θα εξοργίσει τον Πρόεδρο Ερντογάν, αφού χάνει με διαφορά και από τους τέσσερις πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Έρευνα για τα σενάρια του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ετοίμασε η MetroPOLL Research. Οι Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Merak Akşener και Kemal Kılıçdaroğlu, που θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι της Συμμαχίας του Έθνους, μετρήθηκαν με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην έρευνα. Ο Ερντογάν δεν μπόρεσε να πάρει το πάνω χέρι απέναντι σε κανέναν από αυτούς τους 4 υποψηφίους.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία του 2023, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν. Αν και ο πρόεδρος Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, η Συμμαχία Εθνών δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σε ποιον θα δώσει το χρίσμα του υποψηφίου. Ενώ η αβεβαιότητα για τους υποψηφίους στην πτέρυγα της αντιπολίτευσης συνεχίζεται, η MetroPOLL Research ετοίμασε μια έρευνα δείχνοντας 4 εξέχοντα ονόματα από τη Συμμαχία του Έθνους ως υποψήφια έναντι του Προέδρου Ερντογάν.

Ο Μανσούρ Γιαβάς κερδίζει με διαφορά

Η εταιρεία, που διεξάγει έρευνα για τα σενάρια του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ρώτησε τους πολίτες «ποιον υποψήφιο θα ψηφίζατε αν οι προεδρικές εκλογές περάσουν στον δεύτερο γύρο; Στην έρευνα, ο μητροπολιτικός δήμαρχος της Άγκυρας Mansur Yavaş εμφανίστηκε ως υποψήφιος της αντιπολίτευσης έναντι του Προέδρου Ερντογάν για πρώτη φορά. Στη δημοσκόπηση, όπου ο Ερντογάν έλαβε το 35,6% των ψήφων, ο Yavaş έλαβε το 54% των ψήφων.

Πάνω από το 50% των ψηφοφόρων είπαν İmamoğlu

Σε ένα δεύτερο σενάριο, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu εμφανίστηκε ως υποψήφιος της αντιπολίτευσης έναντι του Προέδρου Ερντογάν. Ενώ το 37,7% των πολιτών δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ερντογάν μεταξύ των δύο υποψηφίων, το 51,7% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Ιμαμόγλου.

Η Ακσενέρ άφησε πίσω τον Ερντογάν

Αν και η ίδια έχει δηλώσει «εγώ θα γίνω πρωθυπουργός», η Meral Akşener βρήκε θέση και για τον εαυτό της σε αυτή τη δημοσκόπηση. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν και η Μεράλ Ακσενέρ προκριθούν στον δεύτερο γύρο, το 38,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήθελε να δει ξανά τον Ερντογάν ως πρόεδρο, ενώ το 48% τόνισε ότι θέλει να δει την Akşener ως πρόεδρο.

Ο Κιλιτσντάρογλου κερδίζει τον Ερντογάν με τη μικρότερη διαφορά

Ένα άλλο όνομα που προτάθηκε ως υποψήφιος έναντι του Προέδρου Ερντογάν στη δημοσκόπηση ήταν ο Kemal Kılıçdaroğlu, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Οι πολίτες ρωτήθηκαν ποιον υποψήφιο θα ψήφιζαν εάν ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου ήταν υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές και οι εκλογές πήγαιναν στον δεύτερο γύρο. Ενώ το 39,8% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα επέλεγε τον Ερντογάν σε μια τέτοια περίπτωση, το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Κιλιτσντάρογλου ήταν 46,1%.

MetrolPOLL Araştırma'dan dengeleri değiştirecek anket! Erdoğan karşısına çıkan 4 adayın da gerisinde kaldı

Πηγή: haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube