Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 30 Απριλίου 2024

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εισβάλει στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία για τους ομήρους

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εισβάλει στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία για τους ομήρους

Reuters

Οι στόχοι θα επιτευχθούν

«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά της Χαμάς στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί ή όχι συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε την Τρίτη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποίησε γραφείο του.

Κάλεσμα προς Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για εκεχειρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου να «κάνουν τα πάντα» για να εξασφαλίσουν ότι η Χαμάς θα προχωρήσει στην απελευθέρωση ομήρων που κρατά, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Ουάσιγκτον, Ντόχα και Κάιρο μεσολαβούν τους τελευταίους μήνες στις έμμεσες διαπραγματεύσεις προκειμένου να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα και παραμένει υπό απόλυτη πολιορκία από το Ισραήλ, μετά την επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς εναντίον νοτίων τομέων της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube