Weather Icon
Αφγανιστάν , Πακιστάν 28 Μαΐου 2022

Ταλιμπάν, ισλαμιστικές ομάδες και Πακιστάν συνεργάζονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ταλιμπάν, ισλαμιστικές ομάδες και Πακιστάν συνεργάζονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε αποκλειστική συνομιλία με το Republic Media Network, ο διοικητής του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης (NRF) είπε την Παρασκευή ότι η Lashkar-e-Taiba και άλλες τρομοκρατικές ομάδες υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Κατηγόρησε επίσης το Πακιστάν ότι παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στην ομάδα.

«Η NRF στέκεται ενάντια στους Ταλιμπάν γιατί γνωρίζουμε τη φύση τους. Οι Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει το Panjshir και το Baghlan. Οι Ταλιμπάν δεν είναι μόνοι. Το LeT και πολλές άλλες τρομοκρατικές ομάδες είναι μαζί τους. Λόγω των ενεργειών στο Αφγανιστάν, είμαστε αναγκασμένοι να τους πολεμήσουμε. Ο φόβος και ο τρόμος που προκαλούν δείχνουν ότι δεν είναι οι άνθρωποι που μπορούν να διοικήσουν την κυβέρνηση. Η αντίσταση θα αυξηθεί εναντίον τους», είπε ο διοικητής του NRF Τζαλαλουντίν Γιαφτάλι.

«Το Πακιστάν υποστηρίζει τους Ταλιμπάν»
Ο Γιαφτάλι κατηγόρησε επίσης το Πακιστάν ότι παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στους Ταλιμπάν και είπε ότι το Ισλαμαμπάντ προσπαθεί να ασκήσει πίεση για πολιτική υποστήριξη για την ομάδα.

«Το Πακιστάν άσκησε πίεση για να φέρει τους Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν και παρείχε όλη τη βοήθεια που χρειαζόταν η ομάδα. Το Πακιστάν ήταν υπέρ της διεθνούς αναγνώρισης των Ταλιμπάν», πρόσθεσε.

Ο διοικητής του NRF ενημέρωσε επίσης τη Δημοκρατία ότι τις τελευταίες 10 ημέρες δεκάδες στρατιώτες Ταλιμπάν κινούνται προς το Panjshir. «Οι μάχες έχουν ενταθεί στο Andrab, το Baghlan και το Badakshan», είπε.

Το NRF είναι ένα μέτωπο κατά των Ταλιμπάν, που περιλαμβάνει πρώην μέλη του στρατού, της αστυνομίας και πολιτών του Αφγανιστάν. Η πολιτοφυλακή διευθύνεται από τον Ahmad Massoud, γιο του δημοφιλούς ηγέτη κατά των Ταλιμπάν Ahmad Shah Massoud.

Αποκλειστικά πλάνα στα οποία έχει πρόσβαση η Republic δείχνουν τις δυνάμεις των Ταλιμπάν να εγκαθιστούν πολυβόλα και να πυροβολούν στόχους από τους σκοτωμούς Rockey για την τελική έξαψη στις κοιλάδες Panjshira και Andrab καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να εντείνεται. Το βίντεο της προετοιμασίας των Ταλιμπάν προέκυψε όταν η NRF ενίσχυσε αρκετές επιθέσεις ανταρτών εναντίον της ομάδας.

Ταλιμπάν εναντίον NRF στο Αφγανιστάν
Η σκληρή μάχη μεταξύ των δύο μετώπων ανανεώθηκε μετά από αρκετούς μήνες παύσης από την κατάληψη των Ταλιμπάν τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Το NRF, που υποστηρίζεται από πολλές μικρές ομάδες αντίστασης, νωρίτερα τον Μάιο κήρυξε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση – «Ελεύθερο Αφγανιστάν» – εναντίον των δυνάμεων των Ταλιμπάν με φιλοδοξία να «απελευθερώσει» τις επαρχίες Andarab και Panjshir.

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube