Weather Icon

Αμυντική Βιομηχανία | Κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα

Αμυντική Βιομηχανία | Κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα

Εξοπλισμοί: Πυραυλικά συστήματα που παράγουν κίνδυνο! Κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Την υπερπροβολή της οικονομικής κρίσης στην Τουρκίας από τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη ανάπτυξης εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα αν περιμένουμε από τους άλλους και δη την οικονομία να δράσει αντί ημών. Καμία χώρα δεν καταστράφηκε επειδή κατέρρευσε το νόμισμά της.

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μας προβληματίζουν για την Τουρκία. Έκανε Ισπανία υποχείριό της. Τα ΗΑΕ δεν είναι απόλυτος εχθρός της. Μόνο απομονωμένη δεν είναι η Τουρκία. Στην Ελλάδα υπάρχει συνομωσία της σιωπής. Υπνοτιστική η θεωρία, ότι η Τουρκία καταρρέει. Διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού συστήματος εξουσίας.

Τα ΗΑΕ έχουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σύστημα. Είναι ένα μέγα ρουκετοβόλο. Πήραν έναν αρματοφορέα και τον μετέτρεψαν σε μία πυραυλική βάση, το Jobaria MCL. Μπορεί να εξαπολύσει σε μερικά λεπτά πάνω από 200 ρουκέτες. Είναι πολύ ιδιόρυθμο όπλο, το οποίο είναι απλό σε κατασκευή, αλλά πολύ εντυπωσιακή ως προς τη σύλληψή του, η οποία έγινε με την τουρκική εταιρεία Roketsan.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κυρίως τα πυραυλικά συστήματα της Τουρκίας παράγουν κίνδυνο για την Ελλάδα. Μπορούν να εξασφαλίσουν αιφνιδιαστικά πλήγματα εναντίον της χώρας μας. Δεν δικαιολογείται μία ιδιόρρυθμη αισιοδοξία, ότι η Τουρκία τελειώνει και εμείς γινόμαστε πανίσχυρη.

Είμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ακραία δίπολα. Πρέπει να παράγουμε και εμείς αμυντικά συστήματα. Αυτό το Jobaria MCL είναι το παράδειγμα. Είναι μία κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Παράλληλα ο καθηγητής σχολίασε τον χάρτη του τουρκικού κόσμου, τον οποίο χάρισε ως δώρο ο Μπαχτσελί στον Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στα Παραπολιτικά FM στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube