Weather Icon

Ανάλυση: Εξαιρετική κίνηση η ανάκληση των διαβατηρίων από Τατάρ και λοιπούς εγκάθετους της Άγκυρας

Ανάλυση: Εξαιρετική κίνηση η ανάκληση των διαβατηρίων από Τατάρ και λοιπούς εγκάθετους της Άγκυρας

Η Κυπριακή Δημοκρατία με την ανάκληση των διαβατηρίων προέβη σε μία ορθή πράξη και μία εξαιρετική κίνηση

 Μιχάλης Ιγνατίου   

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, υπό την προεδρία του κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε να αποσύρει τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον εθνικιστή ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ και άλλα στελέχη του ψευδοκράτους.  

Ήταν μία ορθή πράξη και μία εξαιρετική κίνηση, που διόρθωσε μία παρανομία και μία μεγαλύτερη αδικία. Διότι, στην πραγματικότητα, αποτελεί παράνομη πράξη, να προσφέρει μία χώρα το διαβατήριο της σε ανθρώπους, που βυσσοδομούν εναντίον της.  

Αυτό ακριβώς κάνουν οι λεγόμενοι αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος. Απαιτούν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Όλες, μα όλες οι «λύσεις» που προκρίνουν παραδίδουν το νησί στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής Τουρκίας. Και δυστυχώς, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο δεξιός Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ, δείχνουν να συμφωνούν πως καλώς δόθηκαν τα διαβατήρια στα στελέχη του ψευδοκράτους. 

Στην ανακοίνωση της Λευκωσίας, όπως αναμενόταν, αντέδρασαν αμέσως οι εγκάθετοι του κατοχικού καθεστώτος και βεβαίως, οι γνωστοί-«άγνωστοι», όπως τους χαρακτηρίζω, υποστηρικτές της όποιας λύσης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τα «ορφανά» του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, που έχασαν στο δημοψήφισμα και ακόμα είναι ζαλισμένοι από το αποτέλεσμα. Ο ‘πάτσος’ ήταν τόσο ηχηρός, που δεν θα τον χωνέψουν ποτέ. 

Δεν δέχθηκαν, όμως, ότι έχασαν και από τον Απρίλιο του 2004 βυσσοδομούν για να πετύχουν την επιστροφή του απαράδεκτου σχεδίου, που εισήγαγε και το καθεστώς απαρτχάϊντ στην Κύπρο, καθώς το κείμενο του Κόφι Ανάν, εκτός των άλλων ήταν και ρατσιστικό. 

Ο κατοχικός ηγέτης άστραψε και βρόντηξε, διότι το πρόβλημά του είναι διπλό: κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία στοχεύει να καταργήσει με τη βοήθεια των Βρετανών και της αμαρτωλής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, και από την άλλη είναι κάτοχος του διαβατηρίου της χώρας που θέλει διακαώς να καταστρέψει. 

Δηλαδή, από τη μία αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού είναι κάτοχος του διαβατηρίου της και από την άλλη έχει στόχο να την εξαλείψει από προσώπου γης. Πόσο άθλιος μπορεί να είναι αυτός ο τύπος. Αλλά, γνωρίζετε κάποιον εθνικιστή που να είναι ταυτόχρονα και σοβαρός; Όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τατάρ. Εθνικιστής και ανθέλληνας, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα με την κίνηση του Υπουργικού Συμβουλίου να του αφαιρέσει το κυπριακό διαβατήριο. 

Μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί το κυπριακό διαβατήριο όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, αλλά γνωρίζει ότι τού πρόσφερε ένα σωρό προνόμια και ευεργετήματα. Είχε γίνει πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επίσης καθυβρίζει, όποτε αδράξει την ευκαιρία. 

Όπως είπαμε έσκουξαν και οι οπαδοί της όποιας λύσης, και αναρωτήθηκαν οι αθεόφοβοι, πώς θα διεξαχθούν συνομιλίες όταν η Λευκωσία κάνει το αυτονόητο, που είναι η διόρθωση ενός μεγάλου λάθους.  

Με ποιους θα λύσουμε το Κυπριακό; Με τον Τατάρ και τους καθοδηγητές του στην Άγκυρα; Μόνο αν αποδεχθούμε όλα τα τουρκικά παράνομα αιτήματα, θα κλείσει το Κυπριακό. Και αυτό οι πολίτες δεν πρόκειται να το δεχθούν. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει ότι θα χάσει και στο νέο δημοψήφισμα… Όπως έχασε τραγικά και στο πρώτο, όταν προτίμησε να υποστηρίξει τα «θέλω» των ξένων και όχι το συμφέρον της πατρίδας. 

Αυτοί που αποφάσισαν να δώσουν τα διαβατήρια στους αντιπροσώπους του ψευδοκράτους θέλουν βούρδουλα. Όπως ανέφερα και παραπάνω, πρώτα απ’ όλα παρανόμησαν. Διότι όσοι Τουρκοκύπριοι είναι στελέχη του ψευδοκράτους, δεν έπρεπε να δικαιούνται της κυπριακής υπηκοότητας. Επίσης, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν έπρεπε να δικαιούνται διαβατηρίου όσοι Τουρκοκύπριοι εργάζονται για το κατοχικό καθεστώς. Ξεκαθαρισμένα πράγματα. 

Ο Αναστασιάδης, λοιπόν, καλώς έπραξε. Και πρέπει να σταματήσει να δίνει σημασία και να απαντά στις ασυναρτησίες του ΑΚΕΛ, αλλά και των αξιωματούχων του ψευδοκράτους. Οι πρώτοι έχουν χάσει εντελώς την επαφή με τη μάζα, εννοώ με την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, οπότε και δικαιολογούνται τα συνεχή πολιτικά «φάουλ». Ο Στέφανος Στεφάνου πρέπει να αλλάξει ρότα. Και ξέρει και μπορεί, φτάνει να το θελήσει… 

Από την άλλη, ο Τατάρ και η παρέα του εξευτελίστηκαν. Κυρίως ενώπιον των Τούρκων εθνικιστών, που δικαιούνται να τους κατηγορούν ότι εξαγοράστηκαν από τους Ελληνοκύπριους για ένα διαβατήριο. 

Προκάλεσε πάντως κάκιστη εντύπωση, ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο δεξιός ΔΗΣΥ. Χρειάστηκε 24 ώρες να λάβει θέση και αφού στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Δημητρίου, άδειασε κυριολεκτικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν ακόμα λάβει την ορθή απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο. Ήταν μία απερισκεψία για να μην χρησιμοποιήσω άλλη βαριά λέξη. Πρόσφερε όπλα στους Τούρκους για να παρουσιάζονται αδικημένοι. 

Βουλευτές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, τάχθηκαν ανοικτά εναντίον του κ. Αναστασιάδη, και οι οπαδοί της όποιας λύσης μέσα στον ΔΗΣΥ διασπάστηκαν. Η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Παρά το γεγονός ότι στηρίζει τη δύναμή του στο κομμάτι των λεγόμενων «εθνικοφρόνων», μερικοί αδιόρθωτοι αξιωματούχοι του κόμματος, υποστηρίζουν θέσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «φιλοτουρκικές». 

Το κόμμα στραβά αρμενίζει και είναι βέβαιο, πως αν δεν βοηθούσε στις βουλευτικές εκλογές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ίσως τώρα να είχαμε γίνει μάρτυρες διάσπασης. Ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε ότι η απόφαση για τα διαβατήρια (των Τουρκοκυπρίων ηγετών του κατοχικού καθεστώτος) πάρθηκε και το θέμα είναι λήξαν για τον ΔΗΣΥ. 

Νομίζει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Τώρα αρχίζουν τα προβλήματά του. Ο «Βούδας» Αναστασιάδης δεν ξεχνά. Όσα τού είπε μετά τις βουλευτικές εκλογές, στο Προεδρικό, ήταν χαστούκια πολλαπλασιαζόμενα…  

Βεβαίως παραμένει αδιόρθωτος. Κατηγορεί τον κ. Αναστασιάδη ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι διακόπηκε ο διάλογος, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Και επιμένει στην παράδοση της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας μέσω ενός ερμαφρόδιτου και μπασταρδεμένου διαλόγου.  

Κούνια που τον κούναγε… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο πρόεδρος του δεξιού ΔΗΣΥ, επέστρεψε από τις παρατεταμένες(;) διακοπές του σε εξωτικές περιοχές και στην ηρωομάνα Κρήτη και πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια, νομίζοντας ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο. Εσχάτως κάνει παρέα με τους δήθεν «πολέμαρχους» κατά της διαφθοράς, μόνο που έσπασε η φούσκα και αποκαλύφθηκε το παιγνίδι. Το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο στον ανώτατο βαθμό. 

Κατηγορούνται οι πολιτικοί ότι σε συνεργασία με το οικονομικό κατεστημένο βρίσκονται πίσω απ’ όλα όσα συμβαίνουν στο νησί. Τα στόματα των ανθρώπων ομιλούν για «σημεία και τέρατα», αλλά φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός πολιτικού, πόσο μάλλον του προέδρου του ΔΗΣΥ. Γιατί να ιδρώσει άλλωστε, αφού εγκατέλειψε το νησί για να μην παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς της εισβολής και οι πολίτες δεν διαμαρτυρήθηκαν. Στο σημείο αυτό, αξίζει να επαναλάβουμε ότι τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης στην πλειοψηφία τους, δεν έγραψαν για τις καλοκαιρινές περιπέτειες του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο των… φιλικών σχέσεων που διατηρούν μαζί του. Αλλά, ποτέ, σε καμία χώρα, δεν είναι όλοι ίδιοι οι άνθρωποι, στα διάφορα επαγγέλματα και… λειτουργήματα. Ευτυχώς, κάποιοι επιμένουν να γράφουν και να μιλούν.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube