Weather Icon

Εικόνες ντροπής και… συνωστισμού στην Κωνσταντινούπολη! Τούρκοι έδειξαν ασέβεια σε αρμενική εκκλησία – Για βεβήλωση έκανε λόγο ο Τσελίκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες ντροπής και… συνωστισμού στην Κωνσταντινούπολη! Τούρκοι έδειξαν ασέβεια σε αρμενική εκκλησία – Για βεβήλωση έκανε λόγο ο Τσελίκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος νεαρών συγκεντρώθηκε στους δρόμους του Καντίκιοϊ στην Κωνσταντινούπολη και έστησε γλέντι μετά τη μεταφορά του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, στην Τουρκία, η απαγόρευση της μουσικής εφαρμόστηκε αρχικά τις 19:00. Στη συνέχεια όταν εξομαλύνθηκε η κατάσταση η απαγόρευση μεταφέρθηκε στις 21:00 και τον Ιούλιο ο περιορισμός πήγε στις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας φαίνεται πλήθος υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού γίνεται κατανάλωση ποτών και τη μουσική στη διαπασών, να έρχεται στο τσακίρ κέφι.

Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι βεβήλωσαν αρμενική εκκλησία. Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται δύο άνδρες να χορεύουν πάνω στην πύλη εισόδου στον προαύλιο χώρο του ναού.

Φυσικά κανείς από τους εκατοντάδες Τούρκους που διασκέδαζε στους δρόμους του Καντίκιοϊ δεν φορούσε μάσκα, παρά το γεγονός, ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για 4ο κύμα…

Οι κάτοικοι του Καντίκιοϊ διαμαρτυρήθηκαν για αυτές τις εικόνες, αφού η νεολαία σήκωσε τις γειτονιές στο πόδι. “Τι πρέπει να κάνουμε” ακούγεται να λέει στο βίντεο κάτοικος που διαμαρτυρήθηκε για το σκηνικό με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο:

Τις εικόνες καταδίκασε ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε ότι αυτό που έγινε ήταν βεβήλωση θρησκευτικού χώρου.

«Η βεβήλωση των ναών είναι ασέβεια σε όλους. Θεωρούμε κάθε ενέργεια που στοχοποιεί τζαμιά, εκκλησίες και συναγωγές ως πρόκληση και την καταδικάζουμε στο όνομα της ανθρωπότητας», είπε ο Τσελίκ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube