Weather Icon
Πυρηνικά Όπλα , Τουρκία 17 Φεβρουαρίου 2021

Αποφοίτησαν σήμερα 43 Τούρκοι νέοι πυρηνικοί μηχανικοί

Αποφοίτησαν σήμερα 43 Τούρκοι νέοι πυρηνικοί μηχανικοί

Η Τουρκία αποκτά πυρηνικούς επιστήμονες, εκπαιδευμένους από τη Ρωσία

Αποφοίτησαν σήμερα 43 Τούρκοι, νέοι πυρηνικοί μηχανικοί οι οποίοι είχαν σταλεί στην Ρωσία για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους. Πρόκειται για την συνέχεια ενός προγράμματος εκπαίδευσης το οποίο είχε ξεκινήσει το 2018 με τους πρώτους 35, ακολούθησαν άλλοι 53 για το 2019 και 55 για το 2020 ενώ για το 2022 άλλοι 25 θα ακολουθήσουν.

Όλοι οι απόφοιτοι στο σύνολο 186 μέχρι και το θα είναι η βάση του πυρήνα εκπαίδευσης στους οποίους θα βασιστεί το τουρκικό κράτος για να λειτουργήσουν το πρώτο πυρηνικό σταθμό και να εκπαιδεύσουν τις επόμενες σειρές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet , οι μαθητές υποβλήθηκαν σε σκληρή εκπαίδευση στις πανεπιστημιουπόλεις του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής και Μηχανικής στη Μόσχα και το Obninsk.

Ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Akkuyu (NGS) αναμένεται να παραδοθεί το 2023 . Όλες οι κατασκευαστικές εργασίες του Akkuyu συνεχίζονται κανονικά με την Τουρκία να βρίσκεται σε συζητήσεις και για δεύτερο αντιδραστήρα. .

Η συμφωνία για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού υπεγράφη το 2010 και η μονάδα παραγωγής ενέργειας θα αποτελείται από 4 μονάδες ισχύος με αντιδραστήρες γενιάς τύπου “III +” VVER-1200, καθεμία με ισχύ 1200 MW.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube