Weather Icon

Συριακός Στρατός: Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας έναντι των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ θα ενισχύουν το ISIS

Συριακός Στρατός: Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας έναντι των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ θα ενισχύουν το ISIS
Οι πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ διαβρώνουν τον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ανέφερε το κουρδικό νέο πρακτορείο Mezopotamya το Σάββατο, σύμφωνα με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Η Τουρκία ξεκίνησε εκ νέου τις κοινές επιχειρήσεις Claw-Eagle και Claw-Tiger, με διασυνοριακές επίγειες και αεροπορικές επιθέσεις με στόχο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ως μέρος των μακροχρόνιων προσπαθειών για την απομάκρυνση της ομάδας από το παραμεθόρια περιοχή.
Την Τετάρτη, η Τουρκία ανακοίνωσε την επανάληψη της εκστρατείας της κατά του ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα της επαρχίας Ντόχουκ. Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις βοηθούν το ISIS να επιστρέψει στην περιοχή, δήλωσε το SDF. «Αυτές οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους αποδυναμώνουν τον αγώνα κατά του ISIS. Ανοίγουν το δρόμο για την ενίσχυση του ISIS και επηρεάζουν αρνητικά την καταπολέμηση του ISIS», ανέφερε η δήλωση του SDF.
Το SDF ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός επιδιώκει να αφαιρέσει τα κέρδη των Κούρδων, των Αράβων και άλλων λαών της περιοχής. «Γι ‘αυτό θεωρούμε επικίνδυνες τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον της Γκάρα. Ωστόσο, η αποφασιστική μας στάση κατά της τρομοκρατίας του ISIS και των επιθέσεων εισβολής του τουρκικού κράτους θα συνεχιστεί », ανέφερε η δήλωση.
Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία για να ωθήσει πίσω τους Συριακούς Κούρδους πολιτοφυλακές που θεωρεί ως παρακλάδι του PKK, μιας παράνομης οργάνωσης που αγωνίζεται για ένοπλη εξέγερση ενάντια στο τουρκικό κράτος για τέσσερις δεκαετίες.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube