Weather Icon

Οι ΗΠΑ ενισχύουν στρατιωτικά της δυνάμεις τους στη Ροζάβα

Οι ΗΠΑ ενισχύουν στρατιωτικά της δυνάμεις τους στη Ροζάβα

Η Διοίκηση των Κεντρικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM) σήμερα το μεσημέρι μετέφερε στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό στη ΒΑ Συρία – Ροζάβα .

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε από την αυτόνομη διοίκηση του Κουρδιστάν στο έδαφος της Ροζάβα, αποτελείται από τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οχήματα και οπλισμό.

Η αποστολή ήταν η πρώτη που έγινε μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η CENTCOM έστειλε επίσης ραντάρ τύπου Sentinel και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Bradley στη Rojava τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάνοντας δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα, ο εκπρόσωπος της CENTCOM συνταγματάρχης Bill Urban δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έστειλαν ραντάρ Sentinel και τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα Bradley για να στηρίξουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη ζώνη ασφαλείας της Συρίας για να αυξήσουν τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών τους.

Δηλώνοντας ότι αυτά τα μέτρα ελήφθησαν για να επιτρέψουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο ISIS, ο συνταγματάρχης Urban τόνισε ότι ο Συνασπισμός έκανε διάφορες αλλαγές όσον αφορά τις θέσεις των δυνάμεων στην περιοχή, με σκοπό την προστασία τους.

Ο συνταγματάρχης Urban είπε:

“Το Υπουργείο Άμυνας είχε προηγουμένως αποστείλει οχήματα Bradley στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση με καμία χώρα στη Συρία, αλλά εάν είναι απαραίτητο, θα προστατεύσουν τις δυνάμεις του συνασπισμού.”

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ έχουν περίπου 500 στρατιώτες στη Rojava.

Πηγή: krdnews.net

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube