Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 28 Ιουλίου 2020

Οι δοκιμές του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon ολοκληρώνονται με επιτυχία

Οι δοκιμές του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon ολοκληρώνονται με επιτυχία

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του πυραύλου Zircon, ένα από τα πολλά υπερηχητικά όπλα που εισήγαγε ο στρατός της χώρας, πλησιάζουν με επιτυχία στην ολοκλήρωσή τους. 

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Οι πρόσφατες δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν από τη φρεγάτα “Admiral Gorshkov”, επιβεβαίωσαν τα μοναδικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του πυραύλου, καθώς και την ικανότητά του να ταξιδεύει με υπερηχητικές ταχύτητες».

Οι πύραυλοι Zircon μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και Mach 9, δηλαδή εννέα φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Θα έχει λειτουργικό εύρος 1.000 χιλιομέτρων, ικανό να χτυπήσει τόσο στόχους σε νερό όσο και χερσαίους.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι πύραυλοι Zircon πρόκειται να τοποθετηθούν σε πυρηνικά υποβρύχια και πλοία, αλλά υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη μιας επίγειας έκδοσης.

Οι δοκιμές του πυραύλου Zircon άρχισαν στα τέλη του περασμένου έτους, με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, να επισημαίνει ότι αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κάποια στιγμή το 2021 ή το 2022.

Η Ρωσία, προφανώς, έγινε η πρώτη χώρα που έθεσε σε χρήση ένα υπερηχητικό όπλο μετά την κυκλοφορία του Avangard, τον Δεκέμβριο του 2019.

Βέβαια, εκτός από τους πυραύλους Avangard και Zircon, το φιλόδοξο υπερηχητικό πρόγραμμα της Ρωσίας περιλαμβάνει, επίσης, και τον Kinzhal.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube