Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 14 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί σε Σύρτη-Αλ Τζούφρα, παρά το χτύπημα στην Αλ Βατίγια και τις προειδοποιήσεις Σίσι

Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί σε Σύρτη-Αλ Τζούφρα, παρά το χτύπημα στην Αλ Βατίγια και τις προειδοποιήσεις Σίσι

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ, που είναι ο… προάγγελος των ενεργειών και των στρατιωτικών επεμβάσεων της Άκγυρας σε ξένες χώρες, ο στρατός του Σαράζ, οι μισθοφόροι και οι Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στη Λιβύη, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών, για να αρχίσει η επιχείρηση κατάληψης της πόλης Σύρτη και της στρατηγικής σημασίας αεροπορικής βάσςη Αλ Τζούφρα.

Τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στην περιοχή τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και άλλα οπλικά συστήματα που σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρήσεων, θα συμμετέχουν στην κατάληψη των δύο στόχων.

Ο διοικητής της επιχείρησης εναντίον της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη της επιχείρησης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο.

Με κύριο θέμα την προαναφερθείσα επιχείρηση, ο πρωθυπουργός Σαράζ την Δευτέρα είχε συντονιστική σύσκεψη (κεντρική φώτο) με τη στρατιωτική ηγεσία της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της Δυτικού Μετώπου, ταξίαρχος Usame el-Cuveyli, ο Διοικητής της περιοχής της Τρίπολης, υποστράτηγος Abdulbasit Mervan, ο Διοικητής της Κεντρικής Περιοχής, υποστράτηγος Muhammed el-Haddad και ο Διοικητής της Κοινής Επιχείρησης Σύρτη-Αλ Τζούφρα, υποστράτηγος İbrahim Ahmed Beytülmal.

Σημειώνεται ότι η νόμιμη βουλή της Λιβύης ζήτησε επίσημα τη στρατιωτική συνδρομή της Αιγύπτου, σε περίπτωση που αρχίσει η επιχείρηση κατάληψης της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube