Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη 7 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Σίσι – Χαφτάρ: Kατάπαυση του πυρός στην Λιβύη προτείνει η Αίγυπτος

Συνάντηση Σίσι – Χαφτάρ: Kατάπαυση του πυρός στην Λιβύη προτείνει η Αίγυπτος

Την κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη προωθεί η αιγυπτιακή πλευρά ύστερα από την συνάντηση του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για συζητήσεις ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο στρατιωτικό μέτωπο.

Ο Σίσι ζήτησε από κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να ξεκινήσει κατάπαυση του πυρός από την Δευτέρα 8 Ιουνίου. Βασικός όρος που θέτει η Αίγυπτος είναι να αποχωρήσουν όλοι οι ξένοι μαχητές. 

Μετά την πτώση της πόλης Ταρχούνα, η Τρίπολη στρέφει την προσοχή στην πόλη της Σίρτης, ανακοινώνοντας την επιχείρηση «δρόμος νίκης» η οποία έχει στόχο την κατάληψη της.

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χάφταρ, είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την Σύρτη στις 7 Ιανουαρίου. Η κατάληψη της Σύρτης αποτελούσε σημαντική στρατηγική νίκη για τον Χάφταρ, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2019 είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελεγχόταν μέχρι τότε από δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube