Weather Icon

Η οικολογία ώς βρακί που κρύβει τον μισαλλόδοξο κ*** μας

Η οικολογία ώς βρακί που κρύβει τον μισαλλόδοξο  κ***  μας

Με αφορμή το ζήτημα των ανεμογεννητριών και γενικά των ΑΠΕ στα νησιά, πολλοί φίλοι μου εξέφρασαν έντονες ανησυχίες σχετικά με την επίπτωση που θα έχει στο οικοσύστημα και την αισθητική, μια τέτοια εγκατάσταση.

Δεν αμφιβάλλω ότι ανάμεσά τους υπάρχουν αυτοί που πραγματικά επικεντρώνονται στο θέμα αυτό, αλλά λυπάμαι που το λέω, στην Ελλαδίτσα μας, όταν ακούω για οργανωμένες οικολογικές αντιδράσεις, είμαι εξαιρετικά καχύποπτος.
Που είναι άραγε οι οικολογικές αντιδράσεις που θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ την κατασκευή εργοστασίων ανακύκλωσης σκουπιδιών και τη χρήση των υπολειμμάτων για παραγωγή βιοαερίου; Το μόνο που ξέρουν να λένε “όχι σκουπίδια στην κάτω Μικροτσουτσουνίτσα μας” κι ας τα πάνε όπου αλλού θέλουν. Μια τέράστια άγνοια για ένα θέμα που θα μπορούσε να ειναι χρυσάφι για την οικονομία μας κι εδώ απλά μολύνουμε τους υδροφόρους ορίζοντες.
Που στο διάολο είναι οι οικολογικές αντιδράσεις για τους καραγκιοζ μπερντέδες που ονομάζουμε “Greek Islands”; Στο όνομα του τουρισμού, τα περισσότερα νησιά έχουν καταστραφεί από την αυθαιρεσία, την κακογουστιά και το κυνήγι του εύκολου κέρδους.
Σκουζουν οι οικολογικές οργανώσεις για περιοχές Natura, αλλά σε όσες έχω πάει, είναι σκέτοι σκουπιδότοποι, αλλά καμιά επίσημη οικολογική οργάνωση δεν πηγαίνει να μαζέψει μια σακούλα σκουπίδια. Μόνο δελτία τύπου και μουράτες εκδηλώσεις.
Σκουζουν οι οικολόγοι εναντίον των κακών επενδυτών, και μετά πάνε στην ταβέρνα για ουζάκι και παραγγέλνουν γόνο και αθερινούλα από τα αφρόδιχτα των πτωχών αλιέων που έχουν ρημάξει τη θαλάσσια πανίδα.
Που στο διάολο είναι οι οικολόγοι, όταν οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου τον έχουν δηλητηριάσει με τους ψεκασμούς τους και για να βρεις πια νερό τρυπάς στα 400 μέτρα, επειδή οι κεφτέδες ποτίζουν με τα κανονάκια, ντάλα μεσημέρι τα άχρηστα βαμβάκια τους;
Τελικά, οι “οικωλόγοι” (κύριε διορθωτά μην βάλετε το χεράκι σας εδώ) έχουν μάθει να αντιδρούν με ιερή αγανάκτηση ΜΟΝΟ όταν μια παρέμβαση γίνεται με επενδυτικούς σκοπούς και φυσικά αποσκοπεί σε κάποια κερδοφορία του επενδυτή. Τότε, μεταξύ άλλων, ανακαλύπτουν ότι ερεθίζεται ο πισινός του μπορδοπορτοκαλοκόκκινου τσαλαπετεινού της Πέρα Σκατομουτσουνίτσας και κάνουν προσφυγές απανωτές στο ΣτΕ, μέχρι η επένδυση να πάει στον αγύριστο και ο τσαλαπετεινός να μην έχει πια ζοχάδες.
Κουμπάροι, αν πραγματικά θέλετε να γίνετε πιστευτοί, θα ήθελα να σας δω να παίρνετε κάποια φορά και το μέρος του επενδυτή, δεν μπορεί τελικά να έχει δίκιο μόνο η κατσίκα του Προκόπη του Παπαχλιμίτζουρα που της κόβει το γάλα και δεν κάθεται στον τράγο να τη βατέψει.
Γι αυτό, είμαι τόσο δύσπιστος στις επιλεκτικές περί την Οικολογίαν ευαισθησίες σας…
Φιλούθκια!!
Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί οι συμπολίτες μας που κατοικοεδρεύουν στα νησιά, είναι ότι για πολλές δεκαετίες, ο μέσος Έλληνας καταναλωτής πληρώνει αυξημένη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή τα νησιά δεν είναι διασυνδεδεμένα με το Εθνικό Δίκτυο και ρευματοδοτούνται με ντηζελοκίνητα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη.
Μια καλή σκέψη, έτσι, για να το συνειδητοποιήσουν, θα ήταν οι κάτοικοι των νησιών που ΔΕΝ δέχονται την εγκατάσταση ΑΠΕ, να χρεώνονται ξεχωριστά, με το τιμολόγιο ηλεκτροπαραγωγής από ντηζελογεννήτριες και να μην καταμερίζεται το κόστος αυτό σε όλους εμάς.
Όταν θα τους φτάσει 30 λεπτά η kWh, ίσως να το ξανασκεφτούν, και να μην το παίζουν τόσο επαναστατημένοι τζαμπαμάγκες. Και αυτό θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές που χωρίς σοβαρό περιβαλλοντικό λόγο (Natura 2000) επιμένουν να σαμποτάρουν κάθε επένδυση, υποκινούμενες από στείρα ιδεοληψία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube